Pokud jste fanoušci akčního žánru, je vyloženě vaší povinností zhlédnout za život alespoň jeden film z filmografie čínského režiséra Johna Woo. Mezi jeho nejslavnější filmy patří zcela bezpochyby snímek Killer z roku 1989, ve kterém hlavní roli ztvárnila hongkongská hvězda Chow Yun-fat. Snímek proslul především svou dechberoucí akcí, na kterou je radost pohledět i v dnešní době. V podstatě se dá i říct, že John Wick série je takovým jeho duchovním nástupcem. Na jaře jsme se ale dočkali poměrně překvapivého odhalení. Killer se dočká amerického remaku, který si opět vezme na starost John Woo. A přednedávnem jsme se také dozvěděli, kdo se ujme hlavní role schopného zabijáka. 

Hlavního protagonistu v americkém remaku ztvární francouzský herec Omar Sy, který se především proslavil díky působení v milé komedii Nedotknutelní z roku 2011. Zahrál si ale i ve vysokorozpočtových filmech jako X-Men: Budoucí minulost, Jurský svět a Jurský svět: Nadvláda. Objevil se i v hlavní roli seriálu Lupin z roku 2021, který byl moderním pojetím příběhu o slavném francouzském zlodějovi.

Původní hongkongská verze Killera se zaměřuje na profesionálního zabijáka jménem Ah Jong, který přijme svou vůbec poslední zakázku, aby mohl získat peníze pro ženu, kterou nechtěně oslepil. Vše se ale samozřejmě zvrtne, přičemž se proti němu obrátí jeho bývalý kolegové. Ti však netuší, že Ah Jong je v mnoha ohledech daleko lepším zabijákem než oni. Americký remake má vzniknout pod dohledem streamovací služby Peacock, přičemž Woo by se měl opravdu znovu postarat o režii. Zatím však není vůbec známo, jakou přesně bude mít remake podobu. Dočkáme se toho úplně samého příběhu? To je zatím ve hvězdách. 

John Woo také pracoval na akčním thrilleru jménem Silent Night, který má být jistým aspektem hodně unikátní. Údajně má být kompletně bez jakýchkoliv dialogů. I přestože se má jednat o celovečerní podívanou, padnout by v něm nemělo jediné slovo. Jelikož už je film nějakou dobu dotočen, Woo se může naplno věnovat chystanému remaku Killera. Pokud všechno půjde dobře, fanoušci by se ho měli dočkat už někdy v průběhu roku 2023.