Herec Hugh Grant, slavný britský lamač ženských srdcí, se proslavil především díky celé řadě romantických komedií jako Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Deník Bridget Jonesové (2001) a Láska nebeská (2003). Ovšem v posledních letech se rozhodl zabrouzdat do jiných žánrových vod, například akce a dokonce i fantasy, přičemž taktéž se čím dál častěji objevuje v rolích záporáka. A nedávno vyšlo najevo, že v budoucnu by měl vyzkoušet také horor.

Zahrát by si totiž měl ve snímku jménem Heretic (Kacíř), na který bude dohlížet známé a a mnohými filmovými nadšenci blahořečené studio A24, tudíž už zde máme určitou záruku kvality. Detaily o příběhu se zatím drží pod pokličkou, ale podle všeho bychom měli sledovat dvě pobožné mladé ženy, které do svého domu naláká jakýsi excentrický chlapík, jenž s nimi následně zahájí strašlivou hru na kočku a myš. A tipli bychom si, že onoho muže si zahraje právě Hugh Grant. Kolem role jedné z žen zas krouží Chloe East, hvězda z loňského filmu Fabelmanovi (2022). 

Projekt už má na palubě také své hlavní tvůrce. Těmi se stane slavná filmařská dvojka Scott Beck a Bryan Woods, kteří se podíleli na scénáři k povedenému filmu Tiché místo (2018) od Johna Krasinskiho. Dále napsali horory jako Haunt (2019) a Kostlivec, který premiéroval před pár týdny. Oba také napsali a natočili sci-fi 65 s Adamem Driverem v hlavní roli, ale ten se příliš vřelého přijetí nedočkal.

Otěží režisérů a scenáristů by se každopádně měli chopit i u připravovaného Heretica, tudíž jsme moc zvědaví na výsledek. Jelikož ale na projekt dohlíží studio A24, tak evidentně tvůrci přišli s něčím, co slavné studio velice zaujalo. Podle všeho se máme každopádně těšit na komorní podívanou, ve které nebude chybět řádně temná a znepokojivá atmosféra. 

Studio A24 má už každopádně na kontě horory, které mají prvotřídní kvalitu, však se stačí podívat na filmy Ariho Astera jako Děsivé dědictví (2018) a Slunovrat (2019), případně filmy Roberta Eggerse jako Čarodějnice (2015) a Maják (2019).

Na další informace o obsazení, ději a premiéře si ale zatím budeme muset počkat. Jelikož by se ale mohlo jednat o relativně skromnou produkci, snímek by mohl premiérovat už někdy během příštího roku.