Možná jste na to úplně zapomněli, ale kromě hraného filmu bylo skutečně v plánu vytvořit i seriál, který by vycházel z legendární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. O projektu se mluvilo už pár let, oficiálně ale od streamovací služby Paramount+ dostal zelenou až na začátku loňského roku. Jednat se mělo o osmidílný seriál, na jehož scénáři měl pracovat Rawson Marshall Thurber (Red Notice), který se zároveň měl postarat o režii pilotní epizody.

Nyní ale server Deadline přichází s novinkami, ze kterých to vypadá, že seriál je od nás ještě na míle vzdálený. Paramount+ se totiž rozhodl na celý projekt vykašlat a dát od něj ruce pryč. Nyní se Hasbro Entertainment, divize společnosti Hasbro, která Dungeons & Dragons vlastní, začíná poohlížet po dalších potenciálních kupcích, produkčních partnerech a platformách, aby jim byl seriál svěřen do rukou.

Deadline také hlásí, že seriál projde jistou „tvůrčí aktualizací“, v rámci které na něm bude pracovat nový tým, což zřejmě znamená, že Thurberův scénář míří do koše, aby mohl projekt dostat jinou podobu. 

Hasbro je každopádně stále odhodlané hranému seriálu vdechnout život. Tak uvidíme, komu nakonec projekt padne do rukou.

Připomeneme, že vynikající snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023), na který máme i recenzi, se sice kritikům a divákům líbil, ale v pokladnách kin si bohužel vedl bídně. Z rozpočtu 150 milionů film utržil jen 208,2 mega, což je prostě na oklepnutí pokračování zatraceně málo.

Stále je zde malá šance, že druhý díl jednoho dne vznikne, Brian Robbins, generální ředitel Paramountu, je otevřený dát „dvojce“ zelenou, film by ale musel mít výrazně nižší rozpočet. 

Film byl zasazen do univerza Forgotten Realms, s nímž se také mohlo mnoho hráčů seznámit prostřednictvím loni vydaného veleúspěšného herního titulu Baldur's Gate 3 od Larian Studios.

Zda se v tomto slavném fantasy světě má odehrávat i plánovaný seriál, je otázkou, ale rozhodně by to bylo fajn. Než k nám ale eventuálně dorazí, budeme se muset obrnit trpělivostí.