Ledová archa, seriál založený jak na stejnojmenném filmu tak původním grafickém románu Le Transperceneige si odbyl premiéru tuto neděli. Seriál nevznikal snadno. Měnil se režiséra i showrunnera. Nakonec však vlak vyrazil na svojí pouť a producent Marty Adelstein má tak čas věnovat se dalším žánrovým projektům.

Adelstein tvrdí, že jeho společnost Tomorrow Studios již pracuje na druhé sérii Ledové archy ve spolupráci s showrunerem Graeme Mansonem. Avšak v příštích letech nám chce přinést další žánrové značky. Je známo, že společnost podepsala ambiciózní partnerství s Netflixem převést dvě světoznámé anime série One Pice a Cowboy Bebop.

Cowboy Bebop je (česky Kovboj Bebop: Lovec odměn) kultovní sci-fi anime od Shinichira Watanabeho, který by měl stále konzultovat nový seriál. Příběh sleduje posádku vesmírné lodi Bebop. Ta si na živobytí vydělávaj chytáním zločinců. Život jim však nekomplikují jen kriminální živy, ale hlavně jejich komplikovaná minulost. Remake byl oznámen v roce 2018 společností Tomorrow Studios a Netflixem. O seriálu se znovu začalo mluvit v roce 2019, když byl do hlavní role Spika Spiegela obsazen John Cho (Star Trek). Seriál byl zdržen hned dvakrát. Poprvé když si Cho zranil koleno a následně koronavirem (čím také jiným). Přesto se Adelstein nechal slyšet, že je potěšen tím, jak se seriál pohybuje kupředu.

„Dokončili jsme tři epizody. Myslím, že jsme jich měli roztočených šest než si John Cho nešťastně přetrhl kolenní vazy,“ řekl Adelstein. „Mnoho anime filmů bylo obviněno z whitewashingu. Tady jsme se opravdu snažili, aby tomu tak nebylo. Máme originální skladatelku Yoko Kanno, která nám dělá hudbu. Všechny postavy jsou multietnické a jsou skvěle obsazeny. A podle dvou epizod, které jsem věděl, je to opravdu zábava.“

Adaptace japonské mangy One Piece od Eiichira Ody, které se časem rozšířilo na všechny platformy ještě není ve vývoji. Tento pirátský akční příběh je jednou z nejoblíbenějších a nejprodávanějších japonských značek. I když třeba v našich krajinách je trochu zastíněn Narutem, jenž byl po dlouhou dobu jeho přímím konkurentem. Netflix oznámil hranou adaptaci v lednu 2020 s tím, že Oda získá pozici výkonného producenta. Adelsteinova společnost měla z produkcí začít v létě. Teď se samozřejmě přípravy pozdrží, ale Adelstein doufá, že začne ještě tento rok.

„Měli jsme začít natáčet v Kapském Městě v Jihoafrické Republice. Prozatím předpokládáme, že bychom mohli začít natáčet v září,“ řekl Adelstein. „V podstatě máme všech deset scénářů napsaných. Předpokládám, že 1. června bychom mohli začít s výběrem herců. Máme hodně jmen o kterých uvažujeme. V září bychom měli začít s produkcí. Se Senseiem Odou jsme velmi úzce spolupracovali. Až začneme, bude to velké. Tedy Ledová Archa byla velká produkce, ale tohle bude ještě větší.“

Z předchozích řádků jste již jistě pochopili, že datum vydání ani jednoho seriálu ještě neznáme. Myslím si však, že Netflix si určitě nenechá ujít žádnou příležitost propagovat tyto anime série. Informace se jistě začnou rychle množit.