Manga začíná válkou v čele s mocichtivými vládci v japonském období Sengoku (15. - 17. století). Pokud se podíváte na skutečnou historii Japonska, v tomto období se to jen hemží potyčkami a krveprolitím, přesto je tento konkrétní příběh smyšlený. Vojevůdce Isshin Ashina zakládá nový klan poté, co porazil nepřátelského generála a žádá, aby voják z poražené strany spáchal seppuku. Voják odpoví: „To nemohu učinit.“

Isshin Ashina, tedy osobně muže setnul a zanechal ho na místě. Ruka vojáka se však stále pohybuje. Zůstal naživu.

Hanbei byl proklet (nebo požehnán, jak by řekli jiní) nesmrtelností. Když se po několika letech přiblíží k vesnici, vypadá jako křehký starý muž s mečem. Mladý muž mu však přikáže, aby vesnici opustil. Když Hanbei odmítne, mladík ho sekne. Je však šokován, když Hanbei prostě pokračuje dál. Vesnice má řadu problémů, včetně lidí ztrácejících se v místních lesích. Hanbei má jako jediný moc se s tímto zlem vypořádat.

Přečtěte si také: E.T. - Mimozemšťan na steroidech? Slovenský komiks Nukleus bojuje o přízeň

Tento komiks určitě potěší každého hráče původní hry, ale nevylučuji ani to, že tento příběh může do nekompromisní videohry nalákat nové lidi. Mangu nakreslil a napsal Shin Yamamoto. Ten není v komiksech podle her žádným nováčkem. Pracoval na příbězích podle Monster Hunter, i na vlastní sérii Naraku no Adu. Na celý projekt dohlíželi taktéž lidé ze studia FromSoftware, takže se doufejme nemusíme obávat o konzistenci tohoto nesmlouvavého fiktivního světa.

Manga se dá objednat na internetu nebo zakoupit v digitální distribuci. Jestli vám japonský styl kresby není úplně cizí, určitě zvažte investici do tohoto díla. Přeci jenom ještě nějakou dobu potrvá, než FromSoftware přijde s další hrou.