Každý z nás minimálně jednou toužil být lovcem pokladů. Procházet starobylé chrámy, městské podzemní chodby, zažívat dobrodružství a najít starodávný poklad. Za takovou nereálnou představu práce archeologa můžeme určitě poděkovat Indianu Jonesovi, Laře Croft nebo Nathanu Drakeovi.

Každý dospělý člověk ale ví, že práce archeologa je ve skutečnosti vcelku nudná. Dobrodružné filmy, knihy či hry s tímto tématem však budou ve světě stále oblíbené. A toho si je vědoma i americká autorka Roshani Chokshi (Aru Šah a konec času), která v těchto dnech přichází na český knižní trh s novým dobrodružným fantasy románem Zlatí vlci, jehož vydavatelem je brněnské nakladatelství HOST.

Příběh knihy Zlatí vlci nás nezavede do starověkého chrámu někde v džungli, ale do Paříže roku 1889. Celé město je na vrcholu pokroku, protože zde proběhla 10. světová výstava, která sice vdechla ulicím nový život, ale vytáhla na světlo i pradávná tajemství.

„Lovec pokladů a zámožný hoteliér Séverin Montagnet Alarie ví o všem, co se v metropoli šustne, a proto ho také osloví mocný Babylonský řád. Séverin by jindy pro členy řádu nehnul ani prstem, jenže odměnou je poklad, o kterém se mu ani nesnilo: jeho právoplatné dědictví.“

A tak se v honbě za starodávným artefaktem rozhodne dát dohromady skupinku nepravděpodobných odborníků: konstruktérku s nesplaceným dluhem, historika, který přišel o domov, tanečnici s temnou minulostí a svého bratra ve zbrani.

Tento neobvyklý tým se společně vydává na dobrodružnou cestu do jiskřivého a nebezpečného nitra Paříže. Tajemství, které objeví, možná změní běh dějin. Tedy jen, když se jim podaří zůstat dostatečně dlouho naživu.

Román Zlatí vlci vypadá jako velmi příjemné a zajímavé čtení na dlouhé podzimní večery. Neobvyklé dobové zasazení by mohl do příběhu vdechnout zajímavou atmosféru. Je však už jen na autorce, jak si s podáním samotného příběhu poradila. Pokud vás titul zaujal, zakoupit ho budete moci od 24. září/septembra tohoto roku.