S hororovým žánrem nejsou pozadu ani Finové. IFC Midnight totiž přednedávnem vydalo trailer na slibně vyhlížející snímek Hatching, který láká na pořádnou dávku body hororu. Příběh bude vyprávět o dívce jménem Tinja (Siiri Solalinna), talentované gymnastce, která je součástí spokojené rodiny na předměstí. Jednoho dne jim ale do domu vletí velký černý havran, který svým vpadnutím zničí hned několik vzácných věcí. Tinja se i tak pokusí havrana ochránit, ale její matka (Sophia Heikkilä) žádné vetřelce ve svém domě tolerovat nebude, přičemž následně havranovi zlomí vaz. To dá do chodu sled hrozivých událostí, které celou rodinu navždy změní. A bohužel ne tím nejlepším a nejbezpečnějším způsobem. 

Tinja totiž jednoho dne během své procházky po lese najde nevylíhnuté ptačí vejce. Jelikož jí bylo líto, že nedokázala ochránit onoho havrana, rozhodne se alespoň ujmout jeho. Tajně si proto vezme vejce s sebou domů, kde o něj začne pečovat. Postupem času však vyroste do něčeho, co „ptačí“ vejce ani trochu nepřipomíná. Jednoho osudného dne však skořápka konečně praskne. A tvor, který vyleze ven, se pro Tinju stane jak jejím nejbližším přítelem, tak i její největší noční můrou. Brzy tak bude celá dívčina rodina vystavena opravdu hrůznému nebezpečí. 

O režii filmu se postarala finská filmařka Hanna Bergholm, která se například jako herečka objevila v thrilleru Černý led z roku 2007. Scénář si zas vzal na starost Ilja Rautsi. O design hororového monstra se postaral tým Gustava Hoegena, který je známý díky svým vytvářením praktických efektů pro slavné filmové série jako Star Wars a Jurský park. Ve snímku se taktéž dočkáme herců jako Jani Volanen, Saija Lentonen a Reino Nordin. Premiéra ve veřejných kinech je stanovená na 29. 4. 2022.