Poslední hraný film o slavném pekelníkovi s Davidem Harbourem moc nevyšel, ale snad se lépe zadaří Brianu Taylorovi, který světu už brzy nadělí svou celovečerní podívanou Hellboy: The Crooked Man. Po několika trailerech, které slibují tentokrát o něco více hororovější zážitek, zde máme i oficiální plakát. Prohlédnout si ho můžete níže.

Plakát taktéž odhaluje datum premiéry pro britská kina. V nich by se měl snímek objevit 27. 9. 2024, ovšem zatím není známo, jak to vlastně bude u nás. Možná to bude zas tradičně o den dříve, ale to se ještě necháme překvapit. Je také možné, že se ještě těsně před premiérou dočkáme nějaké další upoutávky, která nám toho o ději poodhalí více.

V chystaném filmu se stále ještě mladý a nezkušený Hellboy (Jack Kesy) spolu s novým členem BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany) vydává v 50. letech do vesnické oblasti Apalačského pohoří. Tu sužuje komunita čarodějnic, kterou vede hrůzostrašná démonická bytost jménem Paskřivec (The Crooked Man). Ten navíc bude mít jistou vazbu na Hellboyovu minulost.

Další dvě zásadní postavy budou Tom Ferrell (Jefferson White), Hellboyův spojenec, jenž Paskřivcovi upsal svou duši, a Bobbie Jo Song (Adeline Rudolph), agentka BPRD, která v původních komiksech nevystupuje.

Režisér Brian Taylor je zodpovědný za akčňáky jako Zastav a nepřežiješ (2006), Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011).

Za scénářem stojí sám Mike Mignola, autor původního komiksu jménem Paskřivec a jiné příběhy, jenž už dříve prohlásil, že film bude velice věrnou adaptací jednoho z jeho příběhů. Dále se na scénáři podílel také Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants.

Ve snímku se ještě objeví herci jako Leah McNamara, Joseph Marcell a Nathan Cooper.