Mysteriózní komiksová série Hellboy i po dlouhých 28 letech stále přitahuje nové fanoušky po celém světě. Tohoto faktu si je vědom nejen Mike Mignola, tvůrce Hellboye, ale i vydavatelství Dark Horse, které tuto sérii vydává. Jak sami dobře víte, postupem času se z jednoho komiksu stalo velké univerzum čítající série Ú.P.V.O., Abe Sapien, Lovec čarodějnic a další.

Během tohoto léta se však fanoušci dočkají úplně nového „crossoveru“. Nakladatelství Dark Horse v posledních dnech oznámilo dvoudílnou sérii Hellboy and the B.P.R.D.: The Secret of Chesbro House, jež by měla být poctou starým hororovým komiksům a filmům od produkční společnosti Hammer.

Za minisérií nebude stát nikdo jiný než Mike Mignola. Avšak nebude na to sám. Na scénáři s Mignolou spolupracuje oceňovaný americký spisovatel Christopher Golden, jehož autorské kvality můžete znát například ze série Baltimore. Děsivé ilustrace vytvořil Shawn McManus (Bažináč, Lobo) společně s koloristou Davem Stewartem (Conan).

Přečtěte si také: Třetí díl hororu The Conjuring bude doprovázet komiksová minisérie s podtitulem The Lover

Jak jsme již zmiňovali, komiks bude poctou starým hororům, a proto není žádným překvapením, že se nová minisérie bude odehrávat ve strašidelném domě. Hellboy bude muset společně s Ú.P.V.O. vyčistit staré sídlo, které obývají duchové a přízraky s nepříjemnou minulostí. 

O samotné zápletce a zasazení se magazínu SYFY WIRE krátce vyjádřil scenárista Mike Mignola: „Jsem opravdu velkým fanouškem filmu The Haunting and The Legend of Hell House a tímto komiksem mu chci vzdát hold.“

Své k tomu přidal i druhý scenárista, Christopher Golden: „Jednou z nejlepších věcí na práci s Mikem je náš stejný vkus. Když mi řekl, že by chtěl vzdát hold starým detektivním příběhům ze strašidelných sídel, ihned mi vykouzlil úsměv na tváři. Série The Secret of Chesbro House vtáhne Hellboye do pokroucené historie rodiny poskvrněné okultismem a seznámí ho se zlem, které je ještě divnější, než jste byli doposud zvyklí. Je to sakra zábavné!“

První sešit série Hellboy and the B.P.R.D.: The Secret of Chesbro House by mělo vydavatelství Dark Horse Comics vydat 7. července/júla 2021. K českému vydání zatím nejsou žádné informace, nicméně jsme si jistí, že se komiksu v Česku určitě dočkáme díky nakladatelství Comics Centrum.