HBO diváky vezme na výlet do nejtemnějších vod dánské kriminalistiky. V nabídce této streamovací platformy se totiž zanedlouho objeví šestidílné kriminální drama The Investigation, které zvěční jeden z nejsurovějších případů posledních let. Minisérie, která na konci září zamrazila severské diváky, tak nyní konečně míří za hranice Švédska.

V roce 2017 se švédská novinářka Kim Wallová rozhodla udělat rozhovor s Dánem Peterem Madsenem na palubě jeho vlastnoručně postavené ponorky Nautilus. Jejich výlet však vyústil v otřesný incident, během něhož majitel plavidla novinářku zavraždil a její tělo rozřezal na kusy, které hodil do moře.

Přečtěte si také: Soudní drama The Mauritanian v únoru pronikne do podsvětí amerického právního systému

Minisérie po nalezení potopeného vraku ponorky sleduje příběh Jense Møllera, vedoucího oddělení vražd v Kodani, a jeho tým hledající pravdu s nadějí, že bude schopen poskytnout prokurátorovi spolehlivé důkazy s cílem vytvořit přesvědčivý případ, jenž dá příbuzným jistotu, kterou si zaslouží. Diváci si tak budou moci rekonstruovat plánovanou vraždu, které předcházelo sexuální zneužití a mučení, k němuž se Madsen v roce 2020 přiznal v rozhovoru s novinářem Kristianem Linnemannem.

Šestidílná série The Investigation od Tobiase Lindholma, která vznikla v úzké spolupráci se skutečným Jensem Møllerem a rodiči Kim Wallové, se objeví na kartě HBO Max přesně 1. února 2021. V hlavních rolích se představí Søren Malling, Pilou Asbæk nebo Pernilla August.