Brazilský filmař Carlos Saldanha, který je jedním z tvůrců legendární Doby ledové (2002), nám v létě nadělí dobrodružnou podívanou pro celou rodinu jménem Harold a kouzelná pastelka, v níž si hlavního protagonistu zahraje Zachary Levi (Shazam! Hněv bohů). Studio Sony se už pochlubilo i oficiálním trailerem, který je dostupný výše.

Hlavním hrdinou se stává kreslený a dobrodružství milující Harold (Levi), který dokáže oživit vše, co nakreslí se svou kouzelnou pastelkou. Když ale jednoho dne vyroste, nakreslí si dveře do reálného světa, do něhož společně se svými přáteli vstoupí. Brzy ale pozná, že se toho o realitě musí hodně naučit, ovšem stále u sebe má svou pastelku, která svou moc neztratila ani ve skutečném světě. Když však síla neomezené představivosti padne do nesprávných rukou, Harold a jeho přátelé budou muset svou kreativitu využít k tomu, aby zachránili jak reálný svět, tak i ten kreslený. Snímek bude vycházet z dětské knížky Harold and the Purple Crayon od Crocketta Johnsona. 

Kromě Doby ledové natočil Carlos Saldanha také známé animáky jako Roboti (2005), Rio (2011) a Ferdinand (2017). O scénář se postaralo duo David Guion a Michael Handelman (Noc v muzeu: Tajemství hrobky).

Dále se ve filmu objeví herci jako Zooey Deschanel, Lil Rel Howery, Ravi Patel, Brady Ryan, Catherine Davis, Caleb Black a Hillary Harley.

V našich kinech se snímek objeví 1. 8. 2024.