Harley Quinn, milovaná komiksová mrcha a Jokerova drahá polovička, před několika dny oslavila 30 let své existence. Vůbec poprvé se objevila v legendárním animovaném seriálu Batman z roku 1992, kde jí vdechli život tvůrci Paul Dini a Bruce Timm. Zcela původně se měla Harley objevit pouze v jedné jediné epizodě, ale nakonec se z ní stala jedna z nejvíce ikonických tváří celého DC, přičemž si následně proklestila cestu i do komiksů.

Jedna z nejvýraznějších verzí Harley Quinn je bezpochyby její hraná podoba v podání Margot Robbie. Ta si tak okouzlující a nebezpečnou bloncku zahrála v obou dvou Sebevražedných oddílech. A když už je o nich řeč, sám režisér James Gunn, který je zodpovědný za novější a lépe přijímanější verzi z minulého roku, narozky Harley oslavil také. A to v příspěvku na Twitteru, který si můžete prohlédnout níže. 

Nabízí se ale otázka, zda se Harley v DCEU ještě někdy objeví. Přece jenom je pravda, že momentálně se mnoho projektů z filmového DC univerza pohybuje na trochu tenkém ledě, protože studio Warner Bros. Discovery ho chce v určitém směru restartovat. Jeden z uživatelů Twitteru tak Gunnovi položil otázku, zda se Harley do DCEU vrátí.

A režisér odpověděl jediným slovem: ,,Ano.“

James Gunn chystá pro DC hned několik různých projektů. A my už od minulého měsíce víme, že studio Warner Bros. Discovery patrně se všemi i nadále počítá, přičemž by tak měly být v bezpečí před jeho čistkou, které neunikla například filmová Batgirl a seriál Batman: Caped Crusader.

Gunn pro Warnery vytvořil jak nový Sebevražedný oddíl, tak i navazující seriál Peacemaker s Johnem Cenou v hlavní roli, který se dočká i druhé řady. Všechny epizody tentokrát natočí Gunn sám. Stejně tak se i nadále počítá s oním dalším tajemným spin-offem, o kterém Gunn od začátku roku příliš informací neposkytl, ale údajně půjde o mnohem vážnější podívanou.

Jak se ale zdá, Gunn má stále ještě určité plány i s Harley, tudíž Margot Robbie si populární a milovanou antihrdinku v budoucnu patrně ještě zahraje. V jakém projektu? To se budeme muset nechat překvapit.

V budoucnu se ale dočkáme jejího dalšího hraného ztvárnění. A to přes zpěvačku Lady Gaga, která si Harley zahraje v připravovaném pokračování veleúspěšného Jokera z roku 2019.

Pokud vás zajímá zvláštní vývoj postavy Harley Quinn, podívejte se na naše podrobné video:

Harley Quinn – Když sidekick převezme otěže