V roce 2022 se dočkáme hned dvou filmů o slavném dřevěném chlapci Pinocchiovi. První z nich bude hraný remake animovaného originálu z roku 1940, který si vzal pod režisérský palec Robert Zemeckis. Druhý snímek však vypadá daleko zajímavěji. Ten totiž představí Pinocchia od Guillerma del Tora, jednoho z nejslavnějších mexických režisérů současnosti, který je zodpovědný za filmy jako Hellboy, Faunův labyrint a Tvář vody, jenž mu navíc vynesl Oscara. Jeho Pinocchio bude taktéž animovaný, ovšem od originálu se bude v určitých aspektech velice lišit. Na začátku roku nám Netflix představil vůbec první teaser trailer, ovšem přednedávnem slavný režisér ohlásil, že se můžeme těšit na řadu nových fotek. A jak se zdá, svůj slib dodržel. Nové fotky z filmu si proto můžete prohlédnout níže. 

Snímek byl poprvé ohlášen už v roce 2018, nicméně následně byla jeho výroba hned několikrát odložena. V této verzi však nečekejte žádnou hromadu magie a kouzelných bytostí (i když nějaké místo se pro ně najde), del Torův Pinocchio se v mnoha směrech pokusí být více realistický. Příběh se bude odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády. A jak se zdá, Pinocchia se loutkař Mangiafuoco pokusí dostat do italské armády, protože jakožto dřevěná bytost nemůže zpochybňovat rozkazy a nezná strach. Tudíž by se z něho mohl stát dokonalý voják. Podle oficiální synopse se ale zdá, že velkou roli bude ve filmu hrát i Pinocchiův tvůrce Geppetto. Film bude mít taktéž řadu pěveckých scén, o které se postaral oscarový skladatel Alexander Desplat.

Oproti původní verzi tak můžeme očekávat temnější podívanou, ovšem zároveň si film i tak budou moct užít také děti. Mexickému tvůrci s režií pomáhal i filmař Mark Gustafson, na scénáři se mimo jiné podíleli i Patrick McHale a Matthew Robbins, který s del Torem pracuje už dob jeho hororu Mimic. Pinocchia ztvární mladý herec Gregory Mann, loutkaře Mangiafuoca zas Ron Perlman. Kromě těch se ve filmu také dočkáme herců jako Ewan McGregor, David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro, Tim Blake Nelson a Burn Gorman.

Oficiální premiéra je stanovená na prosinec/december 2022.