Ridley Scott začal před několika dny s hledáním herců pro připravované pokračování svého legendárního Gladiátora. A jak už nějakou dobu víme, hlavním hrdinou by se tentokrát měl stát již dospělý Lucius Verus, Commodův synovec, kterého v prvním filmu ztvárnil Spencer Treat Clark. Server Deadline ale nedávno informoval o tom, že tvůrci již možná našli herce, který se hlavní role ujme.

Tím by se měl stát mladý a zatím ještě poměrně neznámý Ir jménem Paul Mescal, kterému se však již tvaruje poměrně dost slibná kariéra. Poprvé se objevil v seriálech The Deceived a Normální lidi, které oba vyšly v roce 2020. Obzvlášť mimořádný úspěch ale zaznamenal v dramatu All inclusive z minulého roku, díky němuž byl nominován v kategorii Nejlepší herec hned na několika významných filmových ceremoniálech, například European Film Awards, Independent Spirit Awards a British Independent Film Awards. 

Herec by zatím měl o roli s tvůrci pouze jednat, ale je velice pravděpodobné, že připadne právě jemu. Druhý díl Gladiátora, který patrně ponese jiný název, protože na gladiátorské zápasy by se již zaměřovat neměl, by se měl začít natáčet někdy během letošního května. Vrátit by se měla také Connie Nielsen, která zas ztvárnila Lucillu, Commodovu matku.

Otázkou ovšem zůstává, co všechno na mladého Lucia ve druhém filmu čeká, zatím víme jen to, že snímek by se měl odehrávat přibližně 30 let po událostech prvního dílu, ovšem některé zdroje uvádí, že by to mělo být pouze 20 let, což by asi dávalo větší smysl, obzvlášť s ohledem na to, že Mescalovi je momentálně 26 let. 

Jakmile bude vše připraveno pro start hlavní části produkce, sám Ridley Scott by se měl opět ujmout otěží režiséra. Pokud má ale natáčení skutečně začít až na konci jara, raději počítejme s tím, že snímku se dočkáme nejdříve někdy v roce 2024.