Příští rok se můžeme těšit na celou řadu opravdu hodně slibně vyhlížejících titulů. Mezi ně patří i snímek Oppenheimer od Christophera Nolana, který se nedávno dočkal působivé plnohodnotné upoutávky, jež svým stylem tak trochu připomíná filmařův Interstellar. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už dlouho víme, příběh se zaměří na titulního teoretického fyzika, který stál za vznikem první atomové bomby. V nejnovějším traileru se tak dočkáme Oppenheimerova (Cillian Murphy) monologu o tom, zda by lidstvo vůbec mělo dostat do rukou takovou ničivou zbraň, ale vzhledem k nadále pokračující 2. světové válce se zdá, že nemají na výběr. Christopher Nolan navíc nedávno uvedl, že scény s atomovým výbuchem nebyly vytvořeny za pomocí CGI, což je poměrně dost působivé, ale na Nolana ne moc překvapivé.

Jedná se taktéž o režisérův první film, který vznikl pod taktovkou studia Universal.

Působivý trailer se tak zaměřil pouze na Oppenheimera, ale diváci se mohou těšit na celou řadu slavných herců. Kromě Murphyho si ve filmu zahraje Emily Blunt, která ztvární Oppenheimerovu ženu Katherine Vissering, dále Benny Safdie jako maďarský vědec Edward Teller, tvůrce vodíkové bomby, pak uvidíme Roberta Downeyho Jr. jako Lewise Strausse, předsedu americké komise pro atomovou energii, a také Florence Pugh, která si zas zahraje Jean Tatlock, Oppenheimerovu milenku a členku Komunistické strany Spojených států.

Mezi další velká herecká jména patří například Matt Damon, Rami Malek, Jack Quaid, Josh Hartnett, Dane DeHaan a Kenneth Branagh.

Nolan při psaní scénáře silně vycházel z knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer z roku 2005, o kterou se postarali Kai Bird a již zesnulý Martin J. Sherwin.

Plnohodnotného traileru jsme se dočkali jen necelý týden poté, co server Total Film vydal nové fotky, které nám ukázaly další postavy. Těm snad bude dán větší prostor v dalších upoutávkách, kterých se patrně dočkáme během příštího roku.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.