Už je to více než rok, co nás v redakci ohromila ujetá komiksová čtyřsvazková série Nesnáším Pohádkov od amerického scénáristy a ilustrátora Skottieho Younga (Rocket). Příběh o zapšklé třicátnici v těle malé holčičky, která trčí uvězněná v pohádkovém světě a ničí vše, co ji přijde pod ruku, si u nás v srdci získal zvláštní místo.

Přečtěte si také: Deadpool v dětském těle, to je komiks Nesnáším Pohádkov

Avšak po přečtení druhého svazku s podtitulem Kulma drát jsme ze série měli rozporuplné pocity, protože druhý díl nabízel vlastně to samé, co ten první. Gerda se stále snažila dostat pryč z Pohádkova, opět zabila nevyčíslitelné množství pohádkových bytostí, a kromě finálního cliffhangeru nám vlastně druhý svazek nenabídl nic nového.

Tento rozporuplný pocit by však mohl změnit třetí svazek s podtitulem Hodná holčička, jehož vydání v současné době připravuje nakladatelství CREW. Nejenomže jsme si od ujetého příběhu stihli chvilku odpočinout a načerpat síly na nové dobrodružství, ale anotace pokračování taktéž prozrazuje, že by se část příběhu mohla Gerda chovat trochu jinak.

Přečtěte si také: Zapšklá třicátnice v těle malé holčičky, Gerda, stále trčí v Pohádkově

„Gerda, která se nenechala poučit od svého válečnického já z budoucnosti, se rozvášňuje, stává se objektem těchto vášní, nechává se nachytat a páchá dobro, přičemž objevuje svět fanouškovských conů, zbrkle generalizuje jiné kultury a obratně proplouvá následky svých činů. Její věrný, byť poněkud hubatý průvodce Láďa si ve snu prožije děj filmu Život je krásný, a když Gerdin finální pokus opustit navždy Pohádkov nevyjde přesně podle plánu, uvědomí si, že ji má ve skutečnosti rád a chyběla by mu.“

Že by nám třetí díl této ujeté série nabídl nějakou milostnou zápletku? Ne, nemyslíme si. Podle nás anotace naznačuje děj první z několika částí třetího svazku a posléze se příběh opět otočí na ujetou zábavu plnou násilí a vtipných hlášek.

O finálním produktu se však přesvědčíme až 6. dubna/apríla 2021, kdy nakladatelství CREW vydá třetí svazek s českou lokalizací od Michaela Taliána.