Loni na podzim nám čekání na čtvrtou řadu dospěláckého seriálu The Boys (Banda) zpříjemnil příchod spin-offu Gen V, jemuž Amazon oklepl druhou řadu ještě před zveřejněním finálové epizody první sezóny. Zatím sice není známo, kdy přesně se na superhrdinskou univerzitu Godolkin vrátíme, ale scenárista a producent Thomas Schnauz pro Arc Studio odhalil, že první klapka padne v Kanadě asi za tři týdny, možná už za dva.

Sám Schnauz, který psal pro slavné seriály jako Akta X (1993), Perníkový táta (2008) a Volejte Saulovi (2015), se ke scenáristickému týmu připojil během výroby druhé řady. Tara Butters, jedna z tvůrkyň celého spin-offu, však už v seriálu nepůsobí, ze své funkce odkráčela nějakou dobu poté, co se dotočila první sezóna. Její kolegyně Michele Fazekas budou showrunnerkou i nadále. 

První sezóna každopádně nedělala původnímu seriálu žádnou ostudu, dočkala se pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků, přičemž producent Vernon Sanders v půlce loňského podzimu odhalil, že seriál se v žebříčku sledovanosti umístil na prvním místě ve více než 130 zemích.

Už tehdy jsme dostali ujištění, že druhá řada bude mít mnohem větší vazby na The Boys, ovšem detaily o hlavní dějové lince stále zatím neznáme. Podle tvůrců ale můžeme opět čekat náležitě drsnou, vtipnou a krvavou podívanou pro dospělé. 

Hlavní hrdinku Marii Moreau by měla i nadále ztvárňovat Jazz Sinclair, ke které se v první sezóně připojili Chance Perdomo jako Andre Anderson, Maddie Phillips jako Cate Dunlap, Lizzie Broadway jako Emma Meyer, Asa German jako Sam Riordan, Derek Luh a London Thor jako Jordan Li a Patrick Schwarzenegger jako Luke Riordan (Golden Boy).

Co se týče chystané čtvrté řady The Boys, té bychom se měli na službě Amazon Prime Video dočkat 13. 6. 2024.