Svět adaptací slavných literárních děl od Neila Gaimana se rozroste o nový přírůstek. Společně s Netflixovskou adaptací komiksu Sandman a druhou sérií Good Omens vzniká pod taktovkou streamovací služby Amazon Prime Video i seriálová adaptace druhého románu ze série Američtí bohové s názvem Anansiho chlapci (Anansi Boys).

Přečtěte si také: Kulisy k seriálové adaptaci komiksu Sandman vypadají fantasticky

I když román Anansiho chlapci spadá do již zmiňované série Američtí bohové, nejedná se o čistokrevné pokračování. Příběh sleduje postavu Charlieho, jehož pravým otcem je Anansi, šejdířský pavoučí bůh. To se však Charlie dozví od svého božského bratra až poté, co jeho nepravý otec zemře během karaoke. A jeho život nabere úplně nové obrátky.

Stejnojmenná minisérie od Amazonu nabídne divákům šest dílů se scénářem od spisovatele Neila Gaimana a scenáristy Lennyho Henryho. Na pozici showrunnera bude spolupracovat opět Neil Gaiman s Douglasem Mackinnonem (Good Omens). Pilotní díl bude režírovat Hanelle M. Culpepper, která v minulosti pracovala například na několika epizodách seriálu Star Trek: Picard. Ostatních pěti epizod by se následně měli ujmout Jermain Julien (Grantchester) a Azhur Saleem (Doctor Who).

K adaptaci se vyjádřila většina zmiňovaných tvůrců, avšak tím nejdůležitějším z nich je autor předlohy, Neil Gaiman: „Pokoušíme se ze značky Anansi Boys udělat úplně nový druh show a udělat s ní průlom. Jsem tak moc nadšený, že se to uskutečňuje, že se lidé na obrazovkách setkají s Panem Nancym, Charliem, Spiderem, Bird Woman a ostatními.“

Podle vyjádření režisérky Hanelle M. Culpepper by seriálová adaptace Anansiho chlapců měla nabídnout technologický pokrok. Realizační tým prý spolupracuje s novými studii, která používají ty nejmodernější technologie.

Anansiho chlapci zatím nemají žádné datum vydání. Jediné, co v současné chvíli můžeme říct je fakt, že seriál vyjde exkluzivně na streamovací platformě Amazon Prime Video