Na konci února/februára loňského roku jsme se k poměrně velkému překvapení dozvěděli, že stará dobrá parta doručovací společnosti Planet Express z legendární Futuramy (1999) ještě neřekla své poslední slovo. Služba Hulu totiž oznámila zbrusu novou řadou, do které se opět vrátí všichni milovaní hrdinové slavného animovaného seriálu od Davida X. Cohena a Matta Groeninga. A nyní už konečně víme, kdy přesně k nám další sezóna dorazí.

První epizoda bude na Hulu (tudíž u nás na Disney+) premiérovat 24. 7. 2023. Služba taktéž vydala krátký teaser trailer, na který se můžete podívat výše. Nová řada se nakonec bude skládat pouze z deseti epizod, ještě minulý rok to totiž vypadalo, že by jich mohlo být dvacet.

Těšit se každopádně můžeme na další vývoj romantického vztahu mezi Fryem (Billy West) a Leelou (Katey Sagal), odhalíme tajemství obsahu Diblíkova záchůdku, zabrouzdáme do minulosti zlého Robo-Santy a patrně se i dozvíme, jak jsou na tom děti/pulci Kifa (Maurice LaMarche) a Amy (Lauren Tom)… Tedy… respektive pulci Kifa a Leely.

Tvůrci taktéž slibují, že nová řada si bude dělat prču z témat jako pandemie, vakcíny, cancel culture, bitcoiny a streamovací služby.

Nějakou dobu také visel otazník nad hercem Johnem DiMaggiem, který se stal hlasem milovaného Bendera, robota s šíleně velkým egem a lesklým zadkem, který nemůže žít bez alkoholu. No vážně! Herec zprvu odmítl podepsat kontrakt na novou řadu, protože se domníval, že finanční odměna není dostatečná. Nakonec si ale fanoušci, kteří oproti českému dabingu preferují originální znění, mohou oddechnou, protože nová řada Futuramy nabrala na palubu i jeho.

Podle traileru se zdá, že se kromě hlavních hrdinů dočkáme také telenovelské robotí hvězdy Calculona, anti-kapitána Kirka alias absolutně neschopného Zappa Brannigana a mocichtivé Maminky

Futurama původně běžela od roku 1999 do roku 2003 na stanici Fox. Série následně vyprodukovala několik filmů, přičemž pak následovaly další řady. V roce 2010 se seriál dostal pod palec Comedy Central, ovšem pak byl opět zrušen, tvůrci ale ještě vytvořili „závěrečnou“ sedmou sérii. Ta měla původně být velice hezkou tečkou, jejíž poslední epizoda musela zahřát u srdce především fanoušky vztahu mezi Fryem a Leelou. Tak doufejme, že nová sezóna nebude těm předchozím dělat ostudu!

Nová řada bude dostupná na Disney+, na informace o českém dabingu si ale budeme muset počkat.