Postapokalyptická akční nálož Furiosa: Sága Šíleného Maxe, ve které se v titulní roli drsné hrdinky představila Anya Taylor-Joy, dokázal, že pustiny George Millera toho stále ještě mohou mnoho nabídnout. Recenze má snímek skvělé, na tu od NerdFixu se můžete podívat níže.

Z komerčního hlediska ale film neodstartoval nejlépe. Jelikož Američané mají prodloužený víkend, tak se čekalo, že otvírák Furiosy v rámci domácího box officu dosáhne hranice 40 milionů. Jenže do konce neděle nakonec snímek utržil jen 25,8 milionu, přičemž se očekává, že po pondělku to bude něco kolem 30 mega. V rámci Memorial Day víkendu se tak jedná o nejslabší americkou premiéru od roku 1995.

Pokud k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak celosvětově Furiosa utržila 58,8 milionu dolarů. Rozpočet činí 168 mega, což rozhodně není málo. Ještě uvidíme, co bude v následujících týdnech, ale Warneři by se raději měli připravit na hořké zklamání, které je možná donutí zvážit, zda budou chtít dát zelenou i dalšímu filmu. 

Velice těsně za Furiosou se na druhém místě umístil animák Garfield ve filmu. Ten po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 24,7 milionu dolarů, po pondělku by měl mít v kapse kolem 30 mega. Celosvětově film o líné oranžové kouli zatím utržil 98,2 milionu dolarů. Což není vůbec špatné, rozpočet činil 60 milionů, tudíž pokud se bude filmu dařit v následujících týdnech, studio Sony by ho mohlo začít považovat za úspěšný a výdělečný.

Na třetí místo spadla rodinná komedie Imaginární přátelé s Ryanem Reynoldsem, která po svém druhém víkendu utržila pro domácí box office 16,1 milionu dolarů, celosvětově to dělá 103,6 mega. Tady to na žádný komerční úspěch rozhodně nevypadá, protože film se natočil za 110 milionů. Domácí tržby navíc oproti minulému týdnu klesly o více než 52 %, tudíž z filmu se zřejmě žádná velká trvalka nestane. Zde Paramount nepochodil.

Na čtvrtém místě máme Království Planeta opic, která po svém třetím víkendu utržila pro domácí box office 13,3 milionu dolarů, celosvětově má už film na kontě 295,5 mega. Snímek zřejmě nedosáhne stejných komerčních úspěchů, které zaznamenali jeho předchůdci z trilogie o Caesarovi, ale jeho tržby by se eventuálně mohly vyškrabat přes hranici 400 milionů, což by mohlo stačit k tomu, aby 20th Century Studios odkleplo i další díl.

A na pátém místě máme akční komedii Kaskadér, která po svém čtvrtém víkendu utržila pro domácí box office 5,9 milionu dolarů. Tady to je bída. Celosvětově snímek utržil 145,5 milionu, což je na rozpočet 130 mega po čtyřech týdnech zkrátka a dobře špatný výsledek. 

A na co do kina tento týden? Můžete trochu pomoci tržbám výše zmíněných Imaginárních přátel, kteří už míří i do našich kinosálů. Snímek se zaměří na dívku jménem Bea (Cailey Fleming), která má zvláštní schopnost vidět imaginární kamarádíčky ostatních lidí.

Film do našich kin dorazí ve čtvrtek, tedy 30. 5. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.