Návrat do postapokalyptických pustin George Millera se rychle blíží. Snímek Furiosa: Sága Šíleného Maxe, ve kterém si Anya Taylor-Joy zahraje titulní drsňáckou hrdinku, dorazí do našich kin už za pár dní. A reakce od kritiků jsou zatím především pozitivní. Mnozí se ale shodují na tom, že film se od předešlé Zběsilé cesty (2015) přece jenom v mnoha ohledech liší, byť to možná podle dosud vydaných trailerů nevypadá. O to víc jsou určitě mnozí fanoušci zvědaví, co nám vlastně Miller nadělí tentokrát.

Vy si nyní můžete výše vychutnat pořádně nabušenou upoutávku, která má skoro šest minut. O příběhu nám toho vlastně prozradí docela dost. Například ukáže únos malé Furiosy z jejího domova mocným motorkářským gangem, který vede záporák Dementus (Chris Hemsworth). Proti tomu se postaví hrdinčina matka, která také rozhodně není žádným ořezávátkem. Její smrt pak dá Furiose důvod k tomu, aby se vojevůdci řádně pomstila.

Opět zavítáme také do Citadely, které vládne starý známý Immortan Joe (Lachy Hulme), jenž s Dementem zřejmě vejde do války o nadvládu. A v neposlední řadě tu také máme ještě postavu jménem Praetorian Jack (Tom Burke), který se pro Furiosu zřejmě stane jak spojencem, tak i milencem. Tak snad se máme nač těšit. Recenze na NerdFixu už brzy! 

O scénář a režii se opět postaral výše zmíněný George Miller, spolu s ním psal i Nick Lathouris, který také pracoval na Zběsilé cestě.

Dále se ve snímku objeví herci jako Nathan Jones, Angus Sampson, Daniel Webber, Goran D. Kleut, Rahel Romahn, CJ. Bloomfield a David Collins.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 5. 2024.