Na nadcházejícím Comic-Conu v San Diegu bude letos skoro pusto. Letošní ročník se rozhodly vynechat velká studia jako Disney, Sony, Universal, Warner Bros. Discovery, Marvel, Lucasfilm, HBO a Legendary. Ovšem přece jen se na něm najdou panely, na které se mohou filmoví a v tomto případě i komiksoví nadšenci těšit. Už nějaký ten pátek je totiž v přípravě nový film o Rudé Sonje, slavné rudovlasé válečnici, která letos slavila 50 let od svého vzniku.

Studio Millennium Media tak nedávno potvrdilo, že na chystaném Comic-Conu dostane snímek speciální panel s diskuzí, jehož zlatým hřebem bude i vůbec první teaser trailer. Panel se každopádně má zaměřit nejenom na chystaný filmový reboot a hrdinčinu minulost v rámci padesátého výročí, ale také na její budoucnost, kterou zajistí další chystané komiksy.

V rámci toho se panelu zúčastní komiksoví autoři a kreslíři jako Jimmy Palmiotti, Amanda Conner, Amy Chu a Dan Panosian. Dojít by také mělo i na preview nového komiksu o Rudé Sonje, který si vzali na starost Torunn Grønbekk a Walter Geovani. 

V chystaném filmovém rebootu se role titulní hrdinky tentokrát ujme italská herečka Matilda Lutz (O cestování s láskou, Medicejové). Zcela původně měla Sonju ztvárnit Hannah John-Kamen (Ant-Man a Wasp), nicméně ta následně celý projekt opustila. K Lutz se mají každopádně připojit ještě Wallis Day (Batwoman) jako Annisia a Robert Sheehan (Umbrella Academy) jako Draygan. Podrobnosti o hlavním příběhu se stále ještě drží pod pokličkou, ale více by nám snad mohl odhalit nadcházející teaser trailer.

Rudá Sonja se poprvé objevila v roce 1973 v komiksové sérii Conan the Barbarian od Marvelu. Po vzniku její vlastní série byla ve vlastnictví Marvelu až do roku 2005, kdy zas o Rudé Sonje začalo tisknout komiksy vydavatelství Dynamite Comics. Hrané verze slavné válečnice jsme se už dočkali ve filmu z roku 1985. Zde titulní hrdinku ztvárnila Brigitte Nielsen, nicméně snímek se dočkal především negativních reakcí. 

O režii se stará M.J. Bassett, tvůrkyně snímků jako Mrtvá hlídka (2002), Pustina (2006) a Solomon Kane (2009). Scénář si zas vzala na starost Joey Soloway, která se například podílela na tvorbě seriálů jako Odpočívej v pokoji (2001) a Transparent (2014).

O datu premiéry zatím nic nevíme, stejně tak je otázkou, zda produkci filmu nějakým způsobem neovlivnila nedávno zahájená stávka herců. Comic-Con v San Diegu každopádně započne už za několik dní, trvat bude od 20. do 23. července/júla.