Během posledního jarního měsíce se můžeme těšit na další slušnou várku zajímavých filmových a seriálových titulů. Vrátíme se do postapokalyptických pustin Šíleného Maxe, zavítáme do světa, kterému vládnou opice, a s jistým slavným Doktorem se vydáme na nové dobrodružství. Ochuzeni však nebudou ani fanoušci animované tvorby.

Které seriálové a filmové tituly května by jste si tedy neměli nechat ujít? Na to se hned teď půjdeme podívat.

2. KVĚTNA

Kaskadér - Kino

A začneme pořádnou peckou. Protože na akční pecky je David Leitch skutečný mistr. Jednou z nich bude i snímek Kaskadér, ve kterém si zahrají Ryan Gosling a Emily Blunt. Hlavním protagonistou se stává Colt Seavers, zkušený a okouzlující kaskadér, který si od své nebezpečné práce dal na rok pauzu poté, co prodělal vážný úraz. Před kamery ho ale znovu vytáhne Jody Moreno, režisérka chystaného akčního filmu, která je zároveň Coltovou bývalou přítelkyní. Tom Ryder, hlavní hvězda filmu, totiž za záhadných okolností zmizí, což se jedna z producentek snaží před médii utajit. Colt se tak už brzy zaplete do nelítostného světa zločinu, v němž doopravdy otestuje své kaskadérské dovednosti. V kinech od 2. května 2024.

Agent Bon na cestách časem - Netflix

Nešťastná událost, o vteřinu delší rozmýšlení nebo jen špatný krok. To vše může vést k předčasnému konci. V tomto světě ale existuje něco, co můžeme nazvat Tým agentů cestovatelů časem. Jejich úloha? Zabránit zbytečným ztrátám na životech a chránit lidi. Samozřejmě se jedná o velmi tajné uskupení a nikdo o něm nesmí vědět. Tedy až do doby, než středoškolský student Bon se připlete do jednoho případu, na kterém pracuje agentka Ream. Situace je ale natolik složitá, že je Bon zavlečen do případu a stává se členem tohoto speciálního útvaru. Jedná se o adaptaci mangy od Fujiko Fujio a je to po třiceti letech první anime zpracování, u kterého se už teď můžeme těšit na dvě série. Na Netflixu od 2. 5. 2024.

3. KVĚTNA

Unfrosted: The Pop-Tart Story - Netflix

Američan Jerry Seinfeld se proslavil především jako komik a herec, který je jedním z otců legendárního seriálu Show Jerryho Seinfelda. A už brzy nám na Netflixu nadělí svůj celovečerní režijní debut jménem Unfrosted: The Pop-Tart Story. Příběh nás zavede do Michiganu roku 1963, kdy veškerým snídáním vládly cereálie s mlékem. V té době se také firmy Kellogg's a Post, dva zapřisáhlí rivalové, pouštějí do zběsilého závodu o to, kdo světu nadělí pečivo, jež změní „tvář všech snídaní“. V rámci toho se tak staneme svědky zrodu pochoutky jménem Pop-Tarts, sladkého plněného pečiva s polevou, které se stalo jednou z nejoblíbenějších snídaní ve Spojených státech. Na Netflixu od 3. května 2024.

8. KVĚTNA

Temná hmota - Apple TV+

A nyní něco pro milovníky paralelních realit. Služba Apple TV+ uvede hvězdně obsazený seriál Temná hmota, který bude adaptací stejnojmenného bestselleru z roku 2016 od Blakea Crouche. Hlavním hrdinou příběhu se stává Jason Dessen, schopný fyzik, zkušený profesor a milující manžel, kterého jedné noci v Chicagu někdo unese a uvrhne do alternativní verze jeho života. V tomto podivuhodném labyrintu nejrůznějších realit se vydává na strastiplnou cestu, aby se vrátil ke své skutečné rodině a zachránil ji před tím nejděsivějším a nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. Na Apple TV+ od 8. května 2024.

9. KVĚTNA

Království Planeta Opic - Kino

Jedním z nejočekávanějších filmů května je bezpochyby Království planety opic… ehm, tedy pardon Království PlanetA opic. Začátek zbrusu nové trilogie, která by se měla odehrávat asi 300 let po událostech filmů s ušlechtilým Caesarem. Příběh bude zasazen v době, kdy se z opic stal dominantní druh na Zemi, přičemž lidstvo, které má svou zlatou éru už dávno za sebou, v podstatě kleslo na úroveň divokých zvířat. Jedním z hlavních hrdinů se stává opičák jménem Noa, na kterého čeká strastiplná cesta, během níž přijde do styku s lidskou mladou ženou jménem Mae. Jednou z primárních hrozeb se stane opičí tyran jménem Proximus Caesar, který za pomocí starých lidských artefaktů hodlá vybudovat mocné království. V kinech od 9. května 2024.

11. KVĚTNA

Doctor Who - Disney+

Legendární Pán času se vrací v novém kabátku. Ten si na sebe tentkorát oblékne Ncuti Gatwa, který se stane již patnáctým Doktrorem. Spolu se svou parťačkou Ruby Sunday se tak vydá na nové dobrodružství napříč časem a prostorem, během něhož zavítají například do regentské éry v Anglii, válkou zmítané budoucnosti plné nebezpečných mimozemšťanů a v neposlední řadě budou i kráčet mezi dinosaury. V rámci toho na ně čeká střetnutí jak s novými a děsivými padouchy, tak i několika starými známými tvářemi. K seriálu se opět jakožto showrunner a hlavní scenárista vrátil Russell T. Davies, jenž ho kdysi představil modernímu publiku. Na Disney+ od 11. 5. 2024.

16. KVĚTNA

Garfield ve filmu - Kino

Fanoušci velké, líné a oranžové koule, zbystřete! Jeden z nejslavnějších kocourů se vrací v novém filmu, tentokrát zase v animované podobě. Garfield, jemuž tentokrát propůjčil hlas Chris Pratt, si žije pohodovým životem, který zahrnuje hodně povalování a ládování se nejrůznějšími dobrotami. Tuto úžasnou idylku však naruší jedna nečekaná událost. Vrátí se totiž Garfieldův otec Vic s hlasem Samuela L. Jacksona, který byl dlouhou dobu pohřešovaný. Spolu s psíkem Odiem se proto bude muset líný kocour vydat na velkolepé dobrodružství, které bude zahrnovat riskantní loupež. V kinech od 16. května 2024.

Cizinci: Kapitola 1 - Kino

Pamatujete ještě na horor Oni (v originále Strangers), kde mladý pár terorizovala trojce maskovaných vrahounů? A co byste řekli na další kolo? Snímek Cizinci: Kapitola 1 bude začátkem nové trilogie, ve které se trio psychopatů vrátí zpátky do akce. Hlavními protagonisty se opět stanou dva zamilovaní mladí lidé, kteří jsou kvůli porouchanému autu nuceni nějaký čas strávit v odlehlé chatě poblíž podivného městečka. A právě zde si na ně už brousí nože zmíněná trojice. Chystaná trilogie by nám měla každopádně také konečně odpovědět na otázku, kdo vlastně vrahouni jsou a jaká je jejich motivace zabíjet. V kinech od 16. května. 2024.

17. KVĚTNA

Jednorožec Thelma - Netflix

Snili jste někdy o tom stát se populární hudební hvězdou? O něčem takovém sní i poník Thelma a její přátele z ranče, má to ale jeden háček. Ve světě plném předsudků prostě tahle parta nevypadá jako kdo ví jaká senzace. Tedy až do jisté nehody, kdy se z Thelmy omylem stane růžový jednorožec. Sice to je růžová barva, klacek a třpytky, ale je to dostatečně přesvědčivé a okouzlující, aby se mohla Thelma vydat na svou vysněnou cestu. Je to ale skutečně to, po čem tahle parta touží? Na Netflixu od 17. května 2024.

23. KVĚTNA

Havěť - Kino

Arachnofobici, mějte se na pozoru! Velice chválený francouzský snímek jménem Havěť doleze i do našich kin. Jednou z hlavních postav se stává Kaleb, který se kvůli sporu o dědictví přestal stýkat se svou sestrou a nejlepším kamarádem. A i přestože se na prahu třicítky potýká s osamělostí, fascinace exotickými tvory ho přivede k unikátnímu objevu. Pavoukovi, který brzy jeho byt přemění na děsivé pavučinové vězení. Brzy tak bude celý panelák čelit invazi nechutné a vražedné havěti. Snímek má především pozitivní reakce, dokonce zabodoval i na filmovém festivalu v Sitges, kde získal Zvláštní cenu poroty. V kinech od 23. května 2024.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe - Kino

Už se vám po světě Šíleného Maxe stýskalo? V tom případě pro vás máme skvělou zprávu, protože už brzy se do něho vrátíme se vší parádou v nadcházejícím snímku Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Snímek bude v podstatě prequelem Zběsilé cesty, který se tentokrát zaměří na mladou Furiosu. Ta je po pádu světa unesena ze Zeleného místa mnoha matek, přičemž následně padne do rukou mocného motorkářského gangu vedeného krutým vojevůdcem Dementem. Jak ale horda projíždí pustinou, narazí na Citadelu, v níž se nachází starý známý padouch Immortan Joe. Oba dva tyrani a vojevůdci se tak pouštějí do ničivé války o nadvládu, během níž bude Furiosa čelit mnoha zkouškám, aby našla cestu domů. V kinech od 23. 5. 2024.

24. KVĚTNA

Atlas - Netflix

A nyní ještě nějakou tu vesmírnou sci-fi. Netflix uvede snímek jménem Atlas, ve kterém v hlavní roli uvidíme Jennifer Lopez. Herečka si zahraje hrdinku jménem Atlas Shepherd, zkušenou a velice schopnou datovou analytičku, která chová hlubokou nedůvěru v umělou inteligenci. Ta se jednoho dne připojí k misi, jejímž cílem bude dopadnout vzbouřeného robota, který se domnívá, že zkáza lidstva je jediný způsob, jak ukončit válku. Atlas s ním však sdílí i tajemnou minulost. Veškeré plány se ale samozřejmě brzy zvrtnou. A pokud bude chtít hrdinka zachránit lidstvo před umělou inteligencí, bude se jí muset naučit věřit. Hmm, sci-fi s hlavní postavou jménem Shepherd, která zachraňuje lidstvo před umělou inteligencí? Taky jste si vzpomněli na Mass Effect? Na Netflixu od 24. května 2024. 

30. KVĚTNA

Imaginární přátelé - Kino

A nakonec zde máme jednu milou podívanou pro celou rodinu jménem Imaginární přátelé, ve které v jedné z hlavních rolí uvidíme Ryana Reynoldse. Jednou z hlavních hrdinek se stává dívka jménem Bea, která má zvláštní schopnost vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí. Následně tak přijde do styku s nejrůznějšími tvory, na které jejich „stvořitelé“ po dovršení dospělosti zapomněli. Bea tak bude muset pro všechna tato prapodivná stvoření najít nové kamarádíčky. Pomoci se jí dostane od jejího krapet podivínského souseda Cala, který dokáže imaginární kamarády vidět také. Na oba dva tak čeká fantastické a magické dobrodružství. V kinech od 30. května 2024.

A to je všechno! Na které ze zmíněných titulů se nejvíce těšíte? Nebo je zde nějaké jiné dílo, které nebylo zmíněno? Dejte nám vědět do komentářů!

DatumTitulDistribuce
1. 5. Down the Rabbit HoleNetflix
Acapulco season 3Apple TV+
2. 5.TarotKino
Medvídek Pú: Krev a med IIKino
DjangoKino
A Man in FullNetflix
Secrets of the NeanderthalsNetflix
Beautiful RebelNetflix
Hacks – třetí sérieHBO Max
3. 5.The Idea of YouPrime video
Clarkson’s Farm S3Prime video
4. 5.Star Wars: Tales of the EmpireDisney +
9. 5.Jedna nocKino
Mother of the BrideNetflix
Pretty Little Liars: Summer SchoolHBO Max
10. 5.Blood of Zeus – druhé sérieNetflix
16. 5.Back to BlackKino
Bridgerton – třetí série – část prvníNetflix
Outer Range season 2Prime video
17. 5.The Big CigarApple TV+
22. 5.TryingApple TV+
23. 5.Noční klidKino
24. 5.My Oni Girl Netflix
The Beach BoysDisney +
30. 5.Princezna na hráškuKino
AmerikánkaKino
Eric – prevní sérieNetflix
31. 5.Jim Hensen Idea ManDisney +
A Part of YouNetflix