I v dubnu na nás čeká bohatá nadílka slibně vyhlížejících filmů a seriálů. Pokud jste fanoušci Johna Wicka, tak tu máme hned dva velice podobné kousky, na své si ovšem přijdou jak milovníci hororu, tak i fanoušci jisté postapokalyptické videoherní franšízy. Těšit se můžeme i na pořádnou dávku nostalgie, protože v dubnu se také vydáme zpět do New Yorku, který má zase problém s duchy.

Které seriálové a filmové tituly dubna by jste si tedy neměli nechat ujít? Na to se hned teď půjdeme podívat.

4. DUBNA

Opičí muž - Kino

A začneme hezky zostra! Britský herec Dev Patel nám nadělí svou vlastní akční jízdu à la John Wick jménem Opičí muž, ve které si sám zahraje hlavní roli. Hlavním hrdinou příběhu, který je inspirovaný legendou o Hanumanovi, ztělesněním odvahy a síly, se stává bezejmenný mladý muž, kterému se jednoduše říká „Kid“. Ten si se svou gorilí maskou na tváři pravidelně vydělává bojem v nelegálních zápasech v Indii, kde se nechává zmlátit populárnějšími bojovníky. Po celá léta se v něm tak hromadí hněv, který je připraven vypustit ve chvíli, kdy najde způsob, jak proniknout mezi zkorumpovanou elitu města. A jak v něm vře trauma z dětství, vydá se na cestu nemilosrdné pomsty, aby vyrovnal skóre s muži, kteří ho připravili o všechno. V kinech od 4. dubna 2024.

První znamení: Přichází satan! - Kino

Příchod dubna jistojistě potěší i hororové fanoušky. Těšit se totiž můžeme na snímek První znamení: Přichází satan!, jenž bude prequelem legendárního hororu z roku 1976 od Richarda Donnera. Hlavní postavou se stává mladá Američanka jménem Margaret v podání Nell Tiger Free, která cestuje do Říma, aby se zde plně oddala víře v boha. To ještě ale netuší, že se stane svědkem strašlivých událostí, které ji přinutí svou víru zpochybnit. Následně odhalí hrůzostrašné spiknutí, jehož cílem je přivést na svět ztělesněné zlo. V kinech od 4. dubna 2024.

Ripley - Netflix

V dubnu si Netflix posvítí na Thomase Ripleyho, hlavní postavu úspěšných detektivních románů, které napsala americká autorka Patricia Highsmith. Čeká tak na nás minisérie Ripley, ve které v titulní roli uvidíme Andrewa Scotta. Příběh by nás měl zavést do New Yorku během 60. let, kde se Tom Ripley živí prodejem uměleckých falzifikátů. Jednoho dne si ho ale všimne zbohatlík Herbert Greenleaf, který Toma najme, aby jeho syna Dickieho přesvědčil k návratu domů z Itálie. V té se Ripley nechá okouzlit Dickieho životním stylem, což ho ale postupně začne přivádět na zlověstnější stezku, která bude zahrnovat i vydírání a vraždy. Na Netflixu od 4. dubna 2024.

5. DUBNA

Parasyte: The Grey - Netflix

Pokud milujete hororové sci-fi klasiky jako Věc a Invaze zlodějů těl, zkuste dát šanci jihokorejské seriálové novince Parasyte: The Grey. Příběh se zaměří na podivné mimozemské parazity, jejichž zálibou je lézt lidem do hlavy. Jakože doslova. Jakmile parazit pronikne do mozku, bude moci daného nešťastníka nejenom ovládat, ale také měnit jeho podobu. A většinou to žádný hezký pohled není. Proti těmto nebezpečným vetřelcům proto vytáhne do boje speciální skupina jménem Team Grey. Na scénu také přichází dívka Su-in, u níž podmanění jejího těla mimozemskou havětí neproběhne podle plánu. Seriál bude vycházet z mangy Parasyte, kterou vytvořil Hitoshi Iwaaki. Na Netflixu od 5. dubna 2024.

Sugar - Apple TV+

Nyní něco pro fanoušky charismatického Colina Farrella. Slavný herec si v dubnu zahraje hlavní roli v chystaném seriálu od Apple TV+ jménem Sugar. Příběh se bude točit kolem Johna Sugara, amerického soukromého detektiva, který začne vyšetřovat záhadné zmizení Olivie Siegel, milované vnučky legendárního hollywoodského producenta Jonathana Siegela. Když se ale Sugar snaží zjistit, co přesně se Olivii vlastně stalo, začne zároveň odhalovat tajemství celé Siegelovy rodiny. Některá z nich vznikla relativně nedávno, jiná jsou už dávno pohřbená. Na Apple TV+ od 5. dubna 2024.

11. DUBNA

Krotitelé duchů: Říše ledu - Kino

New York má „menší“ problém s duchy. A všem je jasné, koho na to musí zavolat. Legendární Krotitelé duchů se vrací skrze nový snímek s podtitulem Říše ledu, ve kterém se dočkáme mnoha známých tváří z osmdesátek. Noví protagonisté z předešlého filmu, mezi které patří Gary Grooberson, Callie Spengler, Trevor a Phoebe míří do slavné hasičské zbrojnice v New Yorku, kde se střetnou s původními krotiteli, tedy Rayem Stanzem, Winstonem Zeddemorem a Peterem Wenkmanem. Ti mezitím potají postavili tajnou laboratoř, díky které posunou chytání duchů na zcela novou úroveň. Objev tajemného artefaktu ale vypustí na svět nového padoucha, kterým se stane ledový ghúl Garraka. Spolu s ním se na město řítí nová doba ledová, která může srovnat se zemí nejenom New York, ale i celý svět. V kinech od 11. dubna 2024.

Fallout - Prime Video

A nyní něco pro nejenom fanoušky postapokalyptických sci-fi, ale i nadšené hráče videoher. Amazon nám v dubnu nadělí seriálovou adaptaci slavné herní série Fallout. Jednou z hlavních hrdinek se zde stane naivní Lucy v podání Elly Purnell, která celý svůj život strávila v bezpečí hluboko v podzemí, přesněji ve Vaultu 33. Z toho ji ale vytáhne ven záchranná mise, během níž na vlastní kůži pozná, nakolik nebezpečným se venkovní postapokalyptický svět stal. V seriálu by se tak měly objevit z her známé frakce jako Bratrstvo oceli a New California Republic. Tak doufejme, že se bude jednat o důstojnou adaptaci, která původním předlohám nebude dělat ostudu! Na službě Prime Video od 11. dubna 2024.

12. DUBNA

Franklin - Apple TV+

Služba Apple TV+ nám nadělí hvězdně obsazenou sérii jménem Franklin s Michaelem Douglasem, který si zahraje amerického státníka a vynálezce Benjamina Franklina. Příběh nás zavede na konec roku 1776, kdy už nějaký čas probíhala americká válka za nezávislost. Na Franklina tak čeká důležitý úkol. Musí se vydat na tajnou misi do Francie, kde bude potřeba najít pomoc v boji proti Angličanům. Jednoduchý úkol to ale samozřejmě ani trochu nebude. A jelikož osud americké nezávislosti visí na vlásku, Franklin bude muset udělat vše pro to, aby uspěl. Série bude vycházet z knihy A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America z roku 2005, kterou napsala Stacy Schiff. Na službě Apple TV+ od 12. dubna 2024.

14. DUBNA

Sympatizant - HBO Max

Jihokorejský režisér Park Chan-wook, tvůrce legendárního Old Boye, připravuje seriálovou podívanou americké produkce, která ponese název Sympatizant. Příběh bude vyprávět o napůl francouzském a napůl vietnamském komunistickém špionovi s přezdívkou The Captain, který ke konci války ve Vietnamu míří do USA. Zde se pokouší začít s novým životem v komunitě vietnamských uprchlíků, nicméně i nadále plní svou práci špeha, který dodává užitečné informace Vietkongu. V seriálu se objeví i Robert Downey Jr., který si má v sérii zahrát hned několik rolí, například kalifornského kongresmana, CIA agenta a i hollywoodského režiséra. Na HBO Max od 14. dubna 2024.

18. DUBNA

Občanská válka - Kino

Talentovaný britský filmař Alex Garland se v dubnu pochlubí svým skvěle vyhlížejícím akčním dramatem jménem Občanská válka, které uvede nyní již světoznámé studio A24. Film by nás měl zavést do blízké budoucnosti, ve které ve Spojených státech propukla ničivá občanská válka. Vláda nařizuje letecké útoky proti civilistům, kteří se onomu chaosu snaží uniknout, a každý novinář riskuje kulku do hlavy, pokud se jen přiblíží ke Kapitolu. Jednou z hlavních postav se tak stává válečná fotografka, kterou si zahraje Kirsten Dunst. Ona a její společníci se tak zřejmě pokusí dostat až do Washingtonu, což nebude vůbec jednoduchým úkolem. Celá země je rozdělená a věřit se nedá téměř nikomu. Detaily o hlavní dějové lince se tvůrci snaží držet co nejdéle pod pokličkou, těšit se každopádně můžeme jak na napínavé akční drama, tak i určitý politický komentář. V kinech od 18. dubna 2024.

Abigail - Kino

S horory jsme ještě neskončili! V dubnu se můžeme těšit na upírský snímek Abigail, o který se postarali tvůrci posledních Vřískotů. Příběh se zaměří na skupinku zločinců, kteří unesou dvanáctiletou Abigail, na první pohled zcela neškodnou dívenku. Přes noc ji ale musí skupina pohlídat v uzavřeném sídle, jako odměnu pak dostanou 50 milionů dolarů. Žádná procházka růžovým sadem to ale samozřejmě nebude. Abigail je totiž dcerou velice mocného a nebezpečného muže, kterým je zřejmě sám Drákula. Tudíž i ona sama je pěkně nebezpečná a smrtící potvora, která pro členy skupiny chystá velice nemilé a krvavé překvapení. Podaří se vůbec někomu dožít rána? V kinech od 18. dubna 2024.

19. DUBNA

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška - Netflix

První část velkolepé sci-fi Rebel Moon rozhodně nepatří mezi nejchválenější tituly minulého roku. Ale pokud patříte mezi diváky, co jsou zvědaví, jak vlastně bude příběh pokračovat, můžete zkusit dát šanci druhé části s podtitulem Jizvonoška, kterou Netflix uvede v dubnu. Hlavní hrdinka Kora a přeživší bojovníci jsou připraveni obětovat cokoliv pro to, aby ochránili mírumilovnou kolonii Veldt před zlem mocného vesmírného impéria. V předvečer bitvy musí jednotliví válečníci čelit pravdám o své vlastní minulosti a uvědomit si, proč vlastně bojují. V rámci toho se utváří nerozbitná pouta, rodí se velcí hrdinové a vznikají legendy. Na Netflixu od 19. dubna 2024. 

25. DUBNA

Rivalové - Kino

Na Oscara nominovaný režisér Luca Guadagnino, kterému vděčíme za překrásné romantické drama Dej mi své jméno, představí sportovní drama jménem Rivalové, v němž si jednu z hlavních rolí zahraje Zendaya. Jednou z primárních postav se stává Tashi Duncan, bývalá tenisová hvězda, ze které je nyní rázná trenérka. Také je provdaná za šampiona Arta, kterému se však v poslední době nedaří a prohrává jeden zápas za druhým. Tashi však má plán, jak Artovi pomoci. Nicméně na scénu přichází i tenista Patrick, Artův bývalý nejlepší kamarád a Tashinin ex-přítel. Soupeření na tenisovém turnaji proto následně rozdmýchá starou rivalitu, v rámci čehož bude trojce vzpomínat i na společné zážitky z minulosti. V kinech od 25. dubna 2024.

Boy Kills World - Kino

Slavný švédský herec Bill Skarsgård se nám letos představí jako nová verze Vrány, v dubnu ho ale uvidíme i v chystané akční jízdě jménem Boy Kills World. Snímek, který trochu připomíná nějakou akční komedii od Davida Leitche, se zaměří na hluchoněmého „Chlapce“, jehož rodinu povraždila Hilda Van Der Koy, pomatená hlava zkorumpované postapokalyptické dynastie. Vnitřní hlas z jeho oblíbené videohry ho následně přiměje prchnout do džungle, kde ho začne krutě trénovat tajemný šaman. Brzy je tak připraven rozpoutat krvavá jatka. A jeho cíl je jasný. Vidět vražedkyni jeho matky a sestry umírat v bolestech. V kinech od 25. dubna 2024.

26. (27.) DUBNA

Knuckles - SkyShowtime

Letos bude legendární Ježek Sonic hlásit svůj velký návrat. Nejenže se na konci roku dočkáme třetího celovečeráku, ale v dubnu bude premiérovat seriálový spin-off jménem Knuckles, který se zaměří na Sonicova slavného červeného kámoše s hlasem Idrise Elby. Navracející se starou známou tváří bude v seriálu také šerif Wade Whipple, kterého drsný Knuckles zřejmě přijme jako svého učně, aby z něj vytrénoval mocného bojovníka. Vůbec první trailer také odhaluje potenciálního hlavního záporáka a bývalého sluhu Robotnika, kterého si zahraje Rory McCann, Ten nyní touží dostat Knuckles do svých pařátů. Chystaný seriál by se měl skládat z šesti epizod, přičemž děj se má odehrávat mezi druhým a chystaným třetím filmem, kterého se dočkáme na konci roku. Seriál uvede Paramount+ 26. dubna 2024, my bychom se ho na platformě SkyShowtime měli dočkat snad o den později.

A tím samozřejmě výčet novinek nekončí. Na co vše se tento měsíc mžete těšit najdete v této tabulce:

DatumTitulDistribuce
3. 4. Loot – druhá sezónaApple TV+
4. 4. Música Prime video
SmršťKino
Hranice EvropyKino
The TearsmithKino
7. 4.Elegance molekulyKino
11. 4.NezlomníKino
12. 4.Woody Woodpecker Goes to CampNetflix
18. 4.ToxicKino
Prázdniny s BroučkemKino
Jak zachránit drakaKino
The Upshaws (5. Část)Netflix
24. 4. The Big Door Prize - 2. řadaApple TV+
25. 4. Lesní vrahKino
Fantastická partaKino
Velma – 2. sérieHBO Max
26. 4. The Asunta CaseNetflix