S příchodem jara tu máme další pořádnou nadílku zajímavých filmových a seriálových titulů. Které z nich ale stojí za zhlédnutí? Na to se hned teď půjdeme podívat. Máme tu americkou sci-fi o českém astronautovi, fantasy s hvězdou ze Stranger Things a nostalgický návrat komiksových mutantů. A ještě mnoho dalšího. Které tituly března byste si tedy neměli nechat ujít? 

1. BŘEZNA

Kosmonaut z Čech - Netflix

Začneme titulem, který bude pro filmové fanoušky z českých luhů a hájů obzvlášť lákavý. Kosmonaut z Čech je adaptací stejnojmenného románu, který napsal v USA žijící český spisovatel Jaroslav Kalfař. V hlavní roli zde uvidíme Adama Sandlera, který ztvární českého kosmonauta jménem Jakub Procházka. Ten se nachází na osamělé výzkumné misi na okraji Sluneční soustavy, přičemž se snaží zachránit svůj život na Zemi. V útrobách své lodi ale následně nalezne podivné mimozemské stvoření v podobě obřího pavouka jménem Hanuš, který mu mimo jiné pomůže urovnat věci s jeho ženou Lenkou. Snímek se natáčel jak v Praze, tak i na mnoha dalších místech České republiky. Na Netflixu od 1. 3. 2024.

3. BŘEZNA

Režim - HBO Max

Na HBO Max se můžeme těšit na hvězdně obsazenou mimisérii jménem Režim, ve které se hlavní role zhostí Kate Winslet. Ta si zahraje diktátorku fiktivní evropské autoritářské země, se kterou to jde z kopce. Sledovat tak budeme diktátorčiny dny v rámci jednoho roku její vlády, která se dost možná chýlí k neslavnému konci, protože režim se nachází na pokraj rozpadu. Svou moc se ale rozhodne udržet. A to za jakoukoliv cenu. Nahlédneme tak nejenom do jejího paláce, ale i vztahů s ostatními postavami, které se kolem ní motají. Těšit se zřejmě můžeme na politický thriller, který bude zároveň okořeněný i nějakým tím černým humorem. Na HBO Max od 3. 3. 2024.

7. BŘEZNA

Kung Fu Panda 4 - Kino

Mezi nejočekávanější animáky března bezpochyby patří Kung fu Panda 4, ve které se milovaný Po vrací zpátky na scénu pro další kolo. Po už má za sebou řadu nejrůznějších dobrodružství, které z něho udělaly nesmírně schopného a odvážného válečníka. Nyní je však čas, aby si od toho veškerého bojování dal pohov a stal se novým duchovním vůdcem Údolí klidu. Našemu hrdinovi se to ale samozřejmě ani trochu nelíbí, protože jeho láskou je kung fu a o duchovním vedení ví velké kulové. Na obzoru se ale objeví nová hrozba, kterou bude představovat mocná a zlá čarodějnice Chameleonka, který má schopnost měnit svou podobu. Co hůř, tato nová záporačka hodlá získat bojové dovednosti všech kung fu protivníků, které Po v minulosti porazil. V kinech od 7. 3. 2024.

Železní bratři - Kino

A nyní něco z dílny studia A24. Do kin zamíří drama Železní bratři, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvární Zac Efron. Příběh, jenž bude vycházet ze skutečných událostí, vypráví o nerozlučných bratřích Von Erichových, hvězdách profesionálního wrestlingu, kteří se proslavili na začátku 80. let. Jejich největším snem je především dosáhnout nesmrtelné slávy na největší sportovní scéně, nicméně triumfy střídají tragédie, přičemž nad nimi stále visí stín jejich panovačného otce, jenž je zároveň jejich trenérem. Na natáčení se jakožto poradce nacházel i Chavo Guerrero Jr., americký profesionální wrestler, který dohlížel na to, aby jednotlivé scény se zápasením vypadaly co nejpřesněji. V kinech od 7. 3. 2024.

Gentlemani - Netflix

Filmové Gentlemany od Guye Ritchieho jste už viděli, ale co byste řekli seriálové verzi? Přesně tu nám totiž slavný britský filmař hodlá v březnu nadělit. Hlavní postavou se zde stane Eddie Halstead, syn anglického aristokrata, po němž zdědí nejenom jeho majetek, ale i část rozsáhlého drogového impéria. Z hlubin britského zločineckého podsvětí tak začnou vylézat jedinci, kteří budou chtít část Eddiho dědictví pro sebe. Eddie, který je rozhodnutý vyrvat svou rodinu ze spárů veškerých padouchů, se proto rozhodne, že veškeré zločince přechytračí v jejich vlastní hře. Když je ale vtažen do světa zločinu, začne si pomalu uvědomovat, že se mu v něm začíná líbit. Na Netflixu od 7. 3. 2024.

Ricky Stanicky - Prime Video

Režisér Peter Farrelly, který v roce 2018 získal Oscara za snímek Zelená kniha, nám nadělí hvězdně obsazenou komedii jménem Ricky Stanicky. Příběh se zaměří na Deana, JT a Wese, tři nejlepší kamarády, kteří si kvůli nepovedenému žertu před mnoha lety vymysleli neexistujícího „kámoše“ jménem Ricky Stanicky, aby je vytáhl z maléru. I po dvaceti letech o Rickym lžou před svými blízkými, aby omluvili své nedospělé chování. Když ale jejich rodiny začnou požadovat, aby jim konečně onoho legendárního Rickyho představili, trojice se rozhodne najmout herce a prostopášného napodobitele celebrit "Rock Hard" Roda, aby mu vdechl život. Celý plán ale samozřejmě hladce neproběhne. Na službě Prime Video od 7. 3. 2024. 

Signál - Netflix

Nyní se podíváme na slibně vyhlížející sci-fi sérii od našich německých sousedů, která ponese název Signál. Astronautka jménem Paula se po měsících ve vesmíru vrací zpět na Zemi. Stačí jenom krátký přelet nad rybníkem a bude zpět u svého milujícího manžela Svena a dcery Charlie. Paula se však domů nevrátí, protože za záhadných okolností zmizí. Zoufalý Sven se proto rozhodne na vlastní pěst odhalit, co se vlastně stalo. Následně zjistí, že Paula po sobě zanechala hádanku. Jeho žena v hlubinách vesmíru nalezla něco neuvěřitelného. Sven se tak během pátrání po odpovědích dozví o záhadě, která bude ohrožovat nejenom jeho, ale nakonec i celý svět. Na Netflixu od 7. 3. 2024.

8. BŘEZNA

Mladá dáma - Netflix

Všichni fanoušci herečky Millie Bobby Brown, zbystřete! Hvězda ze Stranger Things ztvární hlavní roli v chystané fantasy podívané jménem Mladá dáma. Snímek se zaměří na princeznu Elodii, která kývne na sňatek s krásným princem, s nímž hodlá žít šťastně až do smrti. Štěstí je však na míle vzdálené, smrt naopak velice blízko. Svatba je ve skutečnosti pastí královské rodiny, za kterou stojí královna Isabelle. Elodie je tak nabídnuta jako oběť pro strašlivého draka, aby mohla rodina splatit dávný dluh. A jelikož z prince na bílém koni se vyklubal pěkný ničema, mladá princezna se bude muset z této šlamastiky dostat sama. Ideálně s pořádným mečem v ruce. Na Netflixu od 8. 3. 2024.  

15. BŘEZNA

Po atentátu - Apple TV+

V březnu se na službě Apple TV+ objeví i slušně vyhlížející minisérie jménem Po atentátu, ve které zavítáme do Spojených států 19. století. Jednou z hlavních postav příběhu se stane John Wilkes Booth, americký herec, který proslul vraždou Abrahama Lincolna ve Fordově divadle. Po této události je Boothovi v patách vojenský úředník Edwin Stanton, který byl zároveň Lincolnovým dobrým přítelem. Na něho i jeho muže tak čeká závod s časem, během něhož přijdou na stopu spiknutí Konfederace. Podaří se zachovat ideály, za které Lincoln bojoval? Minisérie bude vycházet z knihy Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln's Killer z roku 2006, kterou napsal James L. Swanson. Na Apple TV+ od 15. 3. 2024.

20. BŘEZNA

X-Men '97 - Disney+

Tady počítejte s opravdu mimořádnou nostalgickou bombou. Animovaní mutanti se k nám vrátí skrze nový seriál jménem X-Men '97, který bude přímo navazovat na slavnou sérii X-Men z roku 1992. Po smrti Charlese Xaviera je na zbylých X-Menech, aby vedli mutantskou školu a ochraňovali lidstvo proti zlým silám. A to i přestože na ně část společnosti hledí s odporem. Vrátí se tak jak robotičtí Sentinelové, tak i starý dobrý Magento, který se pokusí dostat školu pod svůj palec. Dále se vrátí hrdinové jako Cyclops, Jean Grey, Storm, mutantská hvězda Wolverine, Morph, Rogue, Beast, Gambit, Jubilee, Bishop a Nightcrawler. Celkově se můžeme těšit na 10 nových epizod, přičemž na další řadě se již pracuje. Na Disney+ od 20. 3. 2024.

Palm Royale - Apple TV+

Na Apple TV+ se také objeví zajímavě vyhlížejí série Palm Royale, která bude vycházet z knihy Mr. & Mrs. American Pie od Juliet McDaniel. Příběh nás zavede do roku 1969, hlavní hrdinkou se stává Maxine Simmons, která je odhodlaná udělat absolutně cokoliv pro to, aby se dostala do vnitřního kruhu smetánky v Palm Beach. V rámci toho se snaží spřátelit se s nejrůznějšími zazobanci, například s Evelyn, která však má na nově příchozí málo času i trpělivosti. Jakmile se ale Maxine podaří probojovat se až do vyšší společnosti, uchýlí se k tajnostem a vydírání, aby se mohla dostat až na úplný vrchol. Série tak bude pokládat jasnou otázku: Co všechno jste schopni obětovat, abyste získali to, co má někdo jiný? Na Apple TV+ od 20. 3. 2024.

21. BŘEZNA

Road House - Prime Video

A nyní podívaná od Amazonu, ve které se hlavní hvězdou stane pořádně namakaný Jake Gyllenhaal. Ten si zahraje Elwooda Daltona, bývalého bojovníka UFC, který na tom s penězi není zrovna nejlíp. Následně tak skončí jako vyhazovač v hlučném baru na souostroví Florida Keys. Jeho práci ale velice opepří válka psanců a motorkářů, do které se samozřejmě zaplete. V rámci toho se střetne s Knoxem, obzvlášť silným protivníkem, kterého si ve filmu zahraje Conor McGregor, skutečný bývalý šampion UFC v lehké a pérové váze. Opravdovou hrozbou ale bude padouch v podání Billyho Magnussena, který se pokouší Daltonův bar převzít a zbourat, aby na jeho místě mohl vybudovat luxusní resort. Na službě Prime Video od 21. 3. 2024.

Problém tří těles - Netflix

Netflix už delší dobu láká na seriálovou adaptaci slavné knihy Problém tří těles, která na streamovací službu dorazí v březnu. Příběh začíná v Číně 60. let minulého století, kdy mladá žena učiní osudové rozhodnutí, které se odrazí napříč prostorem a časem až do současnosti. Když se pak přírodní zákony nevysvětlitelně rozpadnou, jistá skupina skvělých vědců musí spojit síly s neochvějným detektivem, aby zastavili největší hrozbu lidstva. Budou ale hrdinové schopni nebezpečí čelit? Tak alespoň zní popis chystaného seriálu, jehož název odkazuje na fyzikální problém, který se snaží vyřešit vzájemné gravitační působení tří těles ve vesmíru. Na Netflixu od 21. 3. 2024.

Panenky na útěku - Kino

Jeden z legendárních bratří Coenů nám v březnu nadělí svůj sólo film, kterým se stane komediální road-movie jménem Panenky na útěku. Hlavními hrdinkami se stanou dvě mladé ženy jménem Marian a Jamie, které se rozhodnout strávit nějaký čas na Floridě. Na nějakou poklidnou dovolenou ale můžou rovnou zapomenout, protože v jedné z místních autopůjčoven dostanou vozidlo, v němž se nachází tajemný kufřík. A přesně po něm pase také nebezpečná a trochu zoufalá partička gangsterů, která už brzy bude oběma ženám v patách. Marian a Jamie se tak během své cesty pokusí z této situace vybruslit. Ale ideálně s oním kufříkem stále v rukách. V kinech od 21. 3. 2024.

Neposkvrněná - Kino

Co? Mysleli jste si, že tenhle seznam bude bez hororu? Ani omylem! Sydney Sweeney se stane hlavní hvězdou chystaného hrůzného filmu, který ponese název Neposkvrněná. Hlavní protagonistkou příběhu se stává mladá americká jeptiška jménem Cecilia, která nachází nové místo k životu v proslulém klášteře na italském venkově. Dočká se sice vřelého přivítání, ale její pobyt se velice rychle změní v noční můru po zjištění, že její nový domov skrývá strašlivá tajemství a nevyslovitelné hrůzy. Se svým růžencem a neotřesitelnou vírou si proto umane zachránit celé místo z jeho zlověstné cesty dříve, než bude pozdě. V kinech od 21. 3. 2024.

28. BŘEZNA

Dokonalé dny - Kino

Nyní něco méně mainstreamového. V březnu do našich kin zamíří na Oscara nominované drama jménem Dokonalé dny, které minulý rok zabodovalo i na filmovém festivale v Cannes. Hlavní postavou se stává tokijský uklízeč veřejných toalet jménem Hirayama. Ten si žije sice osamělým, ale přesto spokojeným životem, který si zpříjemňuje čtením knih, posloucháním starých rockových písní a focením na svůj analogový fotoaparát. Jednoho dne ale dojde k osudnému setkání. Shledá se totiž se svou neteří Niko, v rámci čehož začne postupně odhalovat střípky ze své minulosti. V kinech od 28. 3. 2024.

Godzilla x Kong: Nové imperium - Kino

A velkolepý závěr našeho seznamu si zaslouží řádně velkolepý titul. Do kin zamíří snímek Godzilla x Kong: Nové imperium, ve kterém se do ničivého boje vrátí dva slavní filmoví titáni. Godzilla a Kong se však tentokrát nebudou primárně mydlit mezi sebou, budou totiž muset spojit síly proti nové a strašlivé hrozbě, která ohrožuje nejenom je, ale i celé lidstvo. Tu bude představovat strašlivý opičí titán jménem Skar King, který bude zřejmě hlavním antagonistou celého filmu. A z dosud vydaných trailerů je vidno, že to rozhodně žádné ořezávátko nebude. Kromě velkolepé akce se také můžeme těšit na zkoumání minulosti obou dvou slavných monster. Jaká tajemství skrývá Ostrov lebek? Co vše stojí za historií titánů? A odkud se vlastně vzali? To vše by nám mohl nadcházející snímek prozradit. V kinech od 28. 3. 2024.

BONUS!

A ještě pro vás máme malinký bonus! Pokusíme se vás totiž nalákat do kina ještě na dva filmové kousky, které jsou však už poměrně staré. Možná jsou dokonce i starší než vy! Ale jejich kvalita je i nadále na vysokých úrovních. Pokud milujete humor slavné britské skupiny Monty Pythonů, tak v březnu se do našich kin vrátí dva jejich slavné filmové tituly.

Prvním bude Monty Python a Svatý Grál, který se zaměří na velkolepé dobrodružství rytířů Kulatého stolu, v rámci kterého budou třeba čelit “Rytířům, kteří říkají NI!” a Zabijáckému králíkovi z Caerbannogu.

Druhým filmem bude Život Briana, jehož titulární hrdina se narodil ve stejný den a na stejném místě jako Ježíš. A i přestože on sám není žádný mesiáš, v dospělosti ho za něj někteří jedinci začnou považovat. 

Svatý grál se do kin vrátí 14. března, Život Briana zas 21. března. 

Níže najdete seznam ostatních filmů a seriálů, které vyjdou v tomto měsíci:

DatumTitulDistribuce
4. 3.Hot Wheels Let's Race – 1. řadaNetflix
6. 3. Supersex – 1. řadaNetflix
7. 3.Protivný sprostý holkyKino
Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatíKino
13. 3. Bandidos – Season 1Netflix
14. 3. InvinciblePrime video
Sladký životKino
Neviditelné zloKino
FentasyKino
Ella a černý jaguárKino
28. 3.Ronja the Robber’s DaughterNetflix
29. 3.Renegade Nell disney +
MaduDisney+
Gump – jsme dvojkaKino
The Wages of FearNetflix