Vzhledem ke smutnému stavu Bruce Willise, kterému byla diagnostikována afázie, už nemůžeme počítat s tím, že by se v budoucnu objevil v případném dalším díle slavné filmové série Smrtonosná past jakožto milovaný a hláškující akční hrdina John McClane. Přesto se ale zdá, že značka ještě nepůjde do hrobu.

Známý insider Daniel Richtman nedávno uvedl, že studio 20th Century Studios údajně připravuje jakýsi prequel, jenž by se zaměřil na mladého Johna. Schopného poldu by si tak logicky musel zahrát někdo jiný. Celý projekt však má být ještě ve velice brzkých fázích výroby. Připomínáme ale, že jde zatím jen o pouhé zvěsti, nic zatím nebylo potvrzeno. Ale jelikož je Hollywood nějaký ten čas posedlý výrobou nejrůznějších prequelů, rebootů a spin-offů slavných filmových značek, vlastně by nás to ani moc nepřekvapilo. 

Stojí za to připomenout, že o dalším díle Smrtonosné pasti, kde by se objevil mladý McClane, se mluvilo už před několika lety. Jednat se mělo o titul, jenž byl pojmenován jako McClane, přičemž se měl odehrávat ve dvou časových linkách. Jedna z nich by se odehrávala v současnosti, druhá zas v Johnových mladších letech. Na projektu se údajně pracovalo ještě v roce 2019, kdy Disney koupil 20th Century. Nějakou dobu poté byl ale titul hozen do koše.

Celkově máme na světě pět filmových dílů, posledním byl titul Smrtonosná past: Opět v akci (2013), ve kterém si Willis zahrál po boku Jaie Courtneyho. Na rozdíl od předchozích dílů, které fanoušci série vychvalovali, se však na tento film lepily samé negativní reakce. A nebylo moc divu, protože jako další díl Smrtonosné pasti příliš nepůsobil. 

Zatím tedy můžeme čekat na to, zda třeba Disney tyto zvěsti potvrdí. Pokud by se tak stalo, byla by otázka, kdo vlastně mladého Johna McClanea ztvární. Ale zatím raději nepředbíhejme.

Zajímavé také je, že jeden prequel na Smrtonosnou past už existuje. A to v podobě komiksu jménem Die Hard: Year One, který napsal Howard Chaykin. Příběh se odehrává v roce 1976, přičemž sledujeme osudy mladého McClanea, který právě začíná u newyorské policie.