Ano. I Minecraft dostane filmovou adaptaci. A jelikož má mít dokonce hranou podobu, tak jsme velice zvědaví na to, co z toho nakonec vyleze. Filmový Minecraft byl ohlášen už v roce 2014, ale od té doby se to s jeho výrobou neskutečně táhlo. Věci se konečně daly pořádně do pohyby teprve před rokem, kdy vyšlo najevo, že jednou z hlavních hvězd bude Jason Momoa (Hra o trůny, Aquaman).

A nyní zde máme další zásadní informaci, která se týká startu hlavní části produkce. Server Production List nedávno informoval o tom, že film by se měl začít natáčet na Novém Zélandu už za několik týdnů, přesněji 7. 8. 2023. Zatím ovšem není známo, jako dlouho ono natáčení potrvá. Ale je rozhodně fajn, že výrobu filmu neochromila momentální stávka scenáristů, kvůli které čelí Hollywood temným časům. Na výrobu snímku dohlíží studio Warner Bros. Discovery, se kterým už Momoa pracoval nejenom na filmech z univerza DCEU, ale třeba i na první části filmové Duny (2021) od Denise Villeneuvea.

Stále ale neznámé nějaké pořádné podrobnosti o hlavním příběhu. Údajně bychom se ale měli těšit na cestu jakési puberťačky a její družině dobrodruhů, kterou čeká přetěžký úkol. Zachránit celou krychlovitou dimenzi Overworld, kterou ohrožuje strašlivý černý drak Ender Dragon. Momoa má podle všeho ztvárnit hlavní roli, o které však zatím nic nevíme, ale tak nějak pochybujeme, že půjde o zmíněnou puberťačku. Ovšem kdo ví, v krychlovitém světě Minecraftu je možné všechno!

Dále se ve filmu objeví také britský herec Matt Berry, který je hvězdou seriálů jako Mighty Boosh (2004) a Co děláme v temnotách (2019). Ani o jeho roli však zatím nic nevíme. Celý snímek tak bude vycházet z veleúspěšné budovatelské open-world hry od švédského studia Mojang Studios, která patří mezi komerčně nejúspěšnější videoherní tituly všech dob. Ať už ale filmový Minecraft bude vypadat jakkoliv, vroucně si přejeme, že Momoa ve filmu alespoň jednou vypustí z pusy ono ikonické Uo!“ 

O režii Minecraftu se postará Jared Hess, který se proslavil hned svým celovečerním debutem z roku 2004. Tím byl snímek Napoleon Dynamit, který je především pro americké publikum komediální klasikou.

V žánru komedie pokračoval i ve svých dalších projektech, mezi ně například patří Boží zápasník (2006), Divnej týpek (2009) a Zilionáři (2016).

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 4. 2025.