Už letos k nám dorazí dlouho očekávaná filmová adaptace videoherní série Borderlands, v níž se s partičkou po zuby ozbrojených hrdinů vydáme na planetu Pandora, která je plná nebezpečných monster a hláškujících psychopatů.

A studio Lionsgate se s námi konečně podělilo jak o pořádné fotky, tak i kratičký teaser, na který se můžete podívat výše. Upoutávka je především lákadlem na plnohodnotný trailer, kterého se dočkáme někdy během zítřka. Nejnovější fotky každopádně odhalují hrdiny, které fanoušci původní série bezpochyby poznají. 

V první řadě zde máme rudovlasou Lilith (Cate Blanchett), která bude zřejmě hlavní protagonistkou příběhu. Dále se k ní připojuje její parťák z prvního herního dílu Roland (Kevin Hurt), cáklá Tiny Tina (Ariana Greenblatt), její osobní strážce Krieg (Florian Munteanu), doktorka Patricia Tannis (Jamie Lee Curtis) a samozřejmě nesmí chybět robůtek Claptrap (Jack Black).

Co se hlavní dějové linie týče, Lilith se neochotně vrací na planetu Pandora, aby našla ztracenou dceru Atlase (Edgar Ramirez), nejmocnějšího parchanta v celém vesmíru. Přidají se k ní výše zmínění hrdinové, kteří budou muset dívku vypátrat a ochránit před nejrůznějšími monstry a bandity. 

Na zítřejší trailer jsme zvědaví, ale přesto bychom měli být připraveni na to, že snímek nakonec nebude žádná pecka. V první řadě je za režií podepsaný Eli Roth (Hostel), který nikdy žádným velkým filmařem nebyl. Snímek také čelil přetáčkám, kterých se Roth nezúčastnil, protože místo toho natáčel svůj slasher horor Den díkuvzdání.

Na scénáři se navíc podílel Craig Mazin (The Last of Us), ale ten se už minulý rok od filmu distancoval a požádal, aby jeho jméno bylo z filmu smazáno. Holt uvidíme, co z toho nakonec vyleze, alespoň to obsazení je sympatické.

Snímek se v českých kinech objeví 8. 8. 2024.