Britská filmařka Ana Lily Amirpour nám už příští měsíc představí svou další bizarní podívanou. Tou bude snímek jménem Mona Lisa and the Blood Moon, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na mladou dívku jménem Mona Lisa Lee (Jeon Jong-seo), která možná na první pohled vypadá křehce, ale pokud byste si s ní rozhodli zahrávat, bude to pravděpodobně úplně poslední věc ve vašem životě. Mona Lisa totiž z nějakého důvodu ovládá jakési nadpřirozené schopnosti, díky kterým dokáže ovládat těla jiných lidí a přinutit je dělat různé věci proti jejich vůli. Následně tak uniká z ostře střeženého ústavu, ve kterém byla pěknou řádku let zavřená. 

Mona Lisa se tak začne potloukat po nočních ulicích New Orleans, které by pro normální dívky v jejím věku nebyly úplně bezpečné. Ještě štěstí, že Mona Lisa není normální. Následně tak narazí na matku samoživitelku jménem Bonnie (Kate Hudson), která se jí rozhodne pomoci. Obě dvě se tak vydávají na neony osvětlené dobrodružství nočním městem, které pro ně chystá mnohá překvapení. V patách jim je ale policejní strážník Harold (Craig Robinson), který se musí za každou cenu pokusit Monu Lisu zadržet. Brzy ale zjistí, že to je zcela bezpochyby ten nejtěžší a nejnebezpečnější úkol celé jeho kariéry.

Výše zmíněná Ana Lily Amirpour, která se postarala jak o režii, tak i o scénář, si libuje v krapet bizarnějším a občas i trochu hororovějším stylu. Mezi její předchozí filmy například patří romantický horor Sama nocí tmou a postapokalyptický snímek Šílení kanibalové. Ve filmu se dále objeví herci jako Ed Skrein, Sylvia Grace Crim, Charlie Talbert, Rae Gray, Kenneth Kynt Bryan, Jim Gleason, Ritchie Montgomery a Billy Slaughter.

Oficiální premiéra je stanovená na 30. 9. 2022.