Jistě, fantasy podívanou roku se pravděpodobně stane nadcházející snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, na který již máme recenzi, ale během jara k nám dorazí ještě jedna velkolepá jízda.

Tou se stane film Knights of the Zodiac, který bude adaptací slavné manga série z roku 1986, jejímž autorem je Masami Kurumada. Adaptaci si vzal pod režisérský palec polský filmař a animátor Tomasz Bagiński, který se podílel na tvorbě herní trilogie Zaklínače od společnosti CD Projekt Red. Přesněji je zodpovědný za vynikající animovaná intra všech tří dílů. Na oficiální trailer k adaptaci Knights of the Zodiac, ve kterém se mihne hned několik známých hereckých tváří, se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladíka jménem Seiya (Mackenyu), pouličního rváče, který v sobě objeví mocné schopnosti, díky nimž si proti němu v místním ringu nikdo nemůže ani škrtnout. To ale samozřejmě nezůstane bez povšimnutí. 

Seiyu tak následně kontaktuje tajemný muž jménem Alman Kiddo (Sean Bean), jenž ho seznámí se Siennou (Madison Iseman), dívkou, která je v určitém ohledu nesmírně výjimečná. Jedná se totiž o reinkarnaci bohyně Athény. Díky tomu tak v jejích žilách koluje nesmírná moc, která dokáže jak tvořit, tak i ničit. A podle Almana je Seiyaovi souzeno stát se jedním z jejich strážců a rytířů.

Seiya ale nejdříve bude muset podstoupit náročný výcvik, aby se mohl své úlohy ochránce bohyně zhostit co nejlépe. Hned poté se vrhne střemhlav do konfliktu s Guraad (Famke Janssen), která v Sienně uvidí hrozbu, jež je třeba zastavit. Na motivy původní mangy vzniklo hned několik anime seriálů, ovšem nacházející hraná adaptace se bude od původní předlohy údajně v mnohých věcech lišit. 

Bagiński se ujal otěží režie, na scénáři zas pracovali Will Geiger, Kiel Murray, Josh Campbell a Matthew Stuecken. Dále se ve snímku dočkáme herců jako Mark Dacascos, Nick Stahl, Diego Tinoco a David Torok.

Premiéra v amerických kinech je stanovená na 12. 5., k nám by se ale měl snímek dostat patrně až 25. 5. 2023.