V červenci/júli letošního roku jsme vás v novinkovém článku informovali o fantasy románu Ztracené elfeíny od Terryho Brookse (Shannarův meč), která otevírala novou trilogii s názvem Shannarův temný odkaz. A stále platí to, o čem jsme mluvili v minulém článku. O Terrym Brooksovi, jenž se nechává inspirovat Tolkienovou tvorbou, stále moc českých čtenářů neví, což dokazuje pouhých sedm hodnocení prvního dílu na Databázi knih.

Přečtěte si také: Fantasy román Ztracené elfeíny otevírá novou sérii od Terryho Brookse s názvem Shannarův temný odkaz

Malý zájem by však mohl změnit druhý díl této trilogie s názvem Cesta za krvavým ohněm, který včera vydalo nakladatelství Fobos. Pokud vás zajímá, co na fanoušky série čeká ve druhém dílu, pod tímto odstavcem naleznete oficiální anotaci od českého vydavatele.

„Výprava po stopách ztracených kamenů elfeínů zavedla vůdkyni Řádu druidů a její stoupence do pekelné dimenze, kde jsou vězněna ta nejhorší monstra ze Čtyřzemí.

Během pátrání po mocných talismanech, které můžou zachránit jejich svět, musí naši hrdinové čelit těžkým zkouškám, od bezútěšného pátrání po unesených druzích a nelítostného boje proti obludným predátorům po zoufalý útěk před monstry.“

Jak sami vidíte podle anotace, Terry Brooks se opravdu nechává trochu inspirovat Tolkienem. Je však velmi zvláštní, že poptávka po jeho knihách je v Česku tak nízká. Ve světě totiž Brooks není žádným neznámým autorem, což dokazuje 50 miliónů prodaných výtisků jeho knih.

Jestliže máte rádi klasické fantasy, tak jak kdysi vzniklo, tak byste nové trilogii od Terryho Brookse měli dát alespoň šanci. Jak již bylo řečeno, druhý díl série Shannarův temný odkaz s podtitulem Cesta za krvavým ohněm vyšel včera 16. listopadu/novembera 2020. Zakoupit ho můžete ve všech větších knihkupectvích.