Rozmohl se nám tady takový nešvar. A to v podobě nemilosrdného rušení (mnohdy i kvalitních) seriálů, jejichž úspěch Netflix zkrátka nepovažuje za dostatečný. Nejednou jsme zde psali o tom, že známá streamovací služba zařízla určitý seriál hned po jeho první řadě, případně po té druhé. Někdy je to vcelku pochopitelné, jindy nad tím zůstává rozum stát.

Obzvlášť však zabolelo zrušení poměrně zábavné série Válečná jeptiška (Warrior Nun), která ke konci minulého roku představila svou druhou sezónu. Seriál sice nikdy neměl nějakou ohromující sledovanost, ale mnozí fanoušci se shodují na tom, že Netflix mu nevěnoval příliš velkou pozornost ani po marketingové stránce. Frustrující navíc je, že druhá sezóna obsahuje několik nedořešených dějových linek a cliffhangerů. Zdá se ale, že mnozí fandové se se zrušením seriálu nechtějí jen tak smířit. 

Fanoušci tak zahájili kampaň #SaveWarriorNun, jejíž účelem je samozřejmě vrátit Válečnou jeptišku z věčných lovišť. V rámci toho tak začali mnozí z nich na svých twitterových účtech zveřejňovat příspěvky, v nichž se nachází věta: ,,NETFLIX CORRECT YOUR MISTAKE“. Na vybrané z nich se můžete podívat níže.

Je totiž rozhodně pravda, že Válečná jeptiška měla velice oddanou fanouškovskou základnu, která chtěla, aby se celý příběh dočkal nějakého uspokojujícího a řádného zakončení. Jaké jsou ale naděje na to, že Netflix skutečně seriál oživí? Inu, vzhledem k tomu, že se minulý rok potýkal s výrazným poklesem předplatitelů, což se následně dotklo i jeho financí, tak to příliš pravděpodobné není. Showrunner Simon Barry se ale nechal slyšet, že se ještě pokusí seriál zachránit. A to skrze jinou streamovací službu, ovšem samozřejmě není jisté, zda nakonec uspěje. 

Celý seriál byl založen na grafickém románu Warrior Nun Areala od Bena Dunna. Druhá řada Válečné jeptišky měla také tu smůlu v tom, že vyšla necelé dva týdny před uvedením seriálu Wednesday, který se Netflix snažil co nejvíce propagovat. Níže se můžete podívat na naši recenzi.