Tvůrci populárního seriálu Cobra Kai jsou opravdu rychlíci! Ani ne rok po vydání dobře hodnocené čtvrté řady se k nám už totiž přiřítí řada pátá, kterou nedávno oznámil Netflix skrze video. Podívat se na něj můžete výše. Zaznamenejte si proto do kalendářů datum 9. 9. 2022, tehdy totiž hrdinové ze slavné školy udeří popáté. Pro mnohé fanoušky je to příjemné překvapení, protože původně se očekávalo, že pátá série se k nim dostane až o několik měsíců později. Respektive buďto na úplném konci roku, což byl případ řady čtvrté, nebo na úplném začátku roku příštího. Jaký je důvod brzkého příchodu řady páté? Kdo ví, nicméně není žádným tajemstvím, že Netflix momentálně zažívá temné časy, protože ztrácí mnoho předplatitelů. Je tedy možné, že tímto krokem si chce svou reputaci trochu vyžehlit. 

Celý seriál je v podstatě pokračováním známé filmové série Karate Kid z roku 1984. Děj celého seriálu se odehrává více než 30 let po událostech prvního dílu, přičemž se zaměřuje na dva primární protagonisty původní série, kterými jsou Daniel LaRusso (Ralph Macchio) a Johnny Lawrence (William Zabka). Právě ten chce v seriálu opět obnovit svou zanikající slávu. Z jeho dlouholetého rivala Daniela se totiž zatím stal úspěšný a bohatý podnikatel, ovšem z Johnnyho je jen prachsprostý údržbář. Proto se (s pomocí svého souseda Miguela) rozhodne znovu otevřít dojo Cobra Kai. 

V páté řadě bychom se měli dočkat vzestupu Terryho Silvera, jednoho z hlavních padouchů série, který sehrával úlohu záporáka i ve filmech. Ten pokračuje v budování svého impéria. A s jeho vedením nabírá škola temnější směr. Daniel LaRusso se tak bude muset opět spojit se svým starým dobrým přítelem, aby mu pomohl Silvera sundat.

Je celkem možné, že pátá řada bude také řadou předposlední. Tvůrci totiž nedávno oznámili, že by z celého seriálu chtěli vytáhnout alespoň šest sérií. Ovšem stále je možné, že vzniknou ještě další. Ať už je to jakkoliv, v následujících týdnech, případně měsících, bychom se měli dočkat také prvního oficiálního traileru.

A pokud jste ještě nezhlédli naši recenzi na řadu čtvrtou, určitě se na ni podívejte níže!