Lucy Lawless se zřejmě ucházela o roli v Hvězdných válkách, ale její šance se z ničeho nic rozplynuly. Když herečka známá ze seriálu Xena: Princezna bojovnice v rozhovoru pro deník Metro uvedla, že podpora fanoušků jí mohla paradoxně spíše uškodit. Ti chtěli, aby v seriálu Mandalorian nahradila Ginu Carano, která ztvárnila postavu Caru Dune.

„Abych k tobě byla upřímná, už jsem o něčem jednala. Nebyl to Mandalorian, ale něco spojeného se Star Wars,“ řekla. “Mohlo mi to jistým způsobem uškodit, protože mě pak nemohli najmout, aniž by to vypadalo, že se chtějí zavděčit… Jen tady hádám, ve skutečnosti o tom nic nevím. Mohlo mi to v některých ohledech uškodit, protože kdyby se zavděčili téhle fanouškovské skupině, tak jak se potom zavděčí těm ostatním? Víš, jak to myslím.“ 

Lawless dále řekla, že se „stala politickou,“ přestože podle jejich slov nemá s odchodem Giny Carano nic společného. Neobviňuje však fanoušky. „Tak už to na světě chodí. Mysleli to z lásky a já jim děkuji za jejich věrnost,“ dodala.

Carano byla minulý rok v zimně vyhozena z úspěšného seriálu Mandalorian na Disney+ poté, co poněkud nevhodně srovnávala americkou politiku s nacistickým Německem. „Gina Carano není v současné době zaměstnána v Lucasfilmu a neplánujeme s ní další spolupráci,“ uvedl tehdy Lucasfilm. „Její příspěvky na sociálních sítích očerňující lidi na základě jejich kulturních a náboženských identit jsou nanejvýše odporné a nepřijatelné.“

Zatím jsme se od Disneyho nedostali odpovědi, jestli plánuje postavu přeobsadit nebo ji prostě budou ignorovat či zabijí mimo záběr. Je to velmi nešťastné, protože se měla objevit v nadcházejícím seriálu zvaném Rangers of the New Republic. To však Disneymu nebrání v tom, aby chrlil seriály jeden za druhým. Nedávno jsme se dočkali oznámení spin-offu k Mandalorianovi: The Book of Boba Fett.