Boba Fett? Boba Fett? Kde? Na Disney+ a na samém konci tohoto roku. Už od loňska víme, že značné množství dříve oznámených sérií ze světa Star Wars, které v následujících letech uvidíme v nabídce streamovací služby společnosti Disney, doplní série The Book of Boba Fett. Ta byla oficiálně a poměrně překvapivě odhalena prostřednictvím potitulkové scény poslední epizody druhé sezóny seriálu The Mandalorian. Dlouho bylo ohledně tohoto projektu ticho, nově však došlo k oznámení, že se ikonický námezdní lovec vrátí 29. prosince/decembra 2021. Ten den se na Disney+ objeví první epizoda.

O nových eskapádách Boby Fetta toho zatím příliš nevíme. Jisté však je, že série se odehrává po událostech druhé Mandaloriana. V oné potitulkové scéně se Boba ve společnosti žoldačky Fennec Shand, která se objevila v seriálech The Mandalorian a Star Wars: The Bad Batch, vrátil na planetu Tatooine, konkrétně do paláce Jabby Hutta. Ten je zásluhou princezny Leiy a jejích škrtících schopností dávno po smrti, a tak jeho záležitosti převzal twi'lecký slouha Bib Fortuna. Stačí ale pár výstřelů a rázem si Boba a Fennec nárokují Jabbovo teritorium, a tak je čeká nutnost řešit záležitosti galaktického podsvětí.

Bobu Fetta přirozeně ztvárnil herec Temuera Morrison, který opět vyměnil polynézké lázně, domácí posilovnu a další místa, jimiž se rád chlubí na sociálních sítích pro potěchu fanoušků, za zbroj Janga Fetta a za loď Slave I. Stejně tak se vrací doslova nestárnoucí Ming-Na Wen jako Fennec Shand. Výkonnými producenty série jsou Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez, Kathleen Kennedy a Colin Wilson. Na pozicích producentů a koproducentů pak najdeme ještě jména Karen Gilchrist, Carrie Beck, John Bartnicki a John Hampian. V následujících měsích se zcela jistě dočkáme prvního traileru a dalších propagačních materiálů, zatím tu máme prostý, ale funkční plakát.