Jste fanoušci legendárního sci-fi seriálu Firefly? A máte ještě ke všemu rádi hraní deskových her? Tak to pro vás máme vyloženě skvělou zprávu, protože ještě letos se dočkáme zbrusu nové deskovky ze seriálového univerza, která ponese název Firefly: Misbehavin’. Deskovka tak předznamenává návrat společnosti Gale Force Nine do známého světa, který již obohatila hrou Firefly: The Game z roku 2013 a Firefly: Adventures z roku 2018. Firefly: The Game se dočkala řady rozšíření v otevřeném světě, která hráčům umožňovala volně cestovat po galaxii se svou vlastní partou a hledat placené práce a kontrakty. Ve Firefly: Adventures se zas hráči mohli spojit s posádkou Serenity - včetně Malcolma, Zoë, Jayne, Kaylee a Washe. A to v řadě misí, které byly založené na kooperativních šarvátkách.

Nadcházející hra Firefly: Misbehavin´ se na celou sérii zase podívá z jiného úhlu, přičemž by se měla zaměřit na nejrůznější frakce z celého univerza. Deckbuildingová hra tak dává dvěma až čtyřem hráčům kontrolu nad různorodými skupinami. Vybrat si tak může například mezi Aliancí, komunitou pobudů z města Eavesdown, kriminálním syndikátem Niska, přičemž chybět samozřejmě nebudou ani hrdinové z posádky Serenity.

Každá frakce začíná s jedinečným balíčkem karet, přičemž do něho může přidávat další postavy, předměty a místa z celého slavného světa, který si v průběhu let zamilovaly tisícovky fanoušků. Hra bude obsahovat různé epizody s různými cíli, které je třeba sledovat během každé šedesátiminutové herní doby.

Za hrou stojí designér Jack Reda, který dříve pracoval na deskovce Dune: A Game of Conquest & Diplomacy. Významně se také podílel na nadcházející hře Arrakis: Dawn of the Freman, která se taktéž odehrává ve slavném sci-fi univerzu Franka Herberta. Datum vydání zatím neznáme, ale údajně bychom se deskovky měli dočkat někdy v poslední třetině letošního roku. Tedy v období, kdy bude původní seriál slavit své dvacetileté výročí. Cena deskovy bude činit 65 dolarů, tedy asi 1473 Kč.