Indiánská herečka Lily Gladstone na sebe upoutala pozornost Hollywoodu minulý rok, kdy se objevila v nejnovějším filmu Martina Scorseseho jménem Zabijáci rozkvetlého měsíce. Za svůj výkon byla herečka nejenom nominována na Oscara, ale také získala Zlatý glób. A už na konci příštího měsíce s ní vyjde nový film opět o indiánech jménem Fancy Dance, který příhodně uvede Apple TV+, služba, jež dohlížela i na výše zmíněný Scorseseho titul. Na světě už máme oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Herečka si zahraje ženu jménem Jax, která se od zmizení své sestry musí v rezervaci Seneků a Cayugů starat o svou neteř Roki (Isabel Deroy-Olson). Kdykoliv má chvilku volna, snaží po své ztracené sestře pátrat, stejně tak svou neteř připravuje na nadcházející slavnost pow wow. I přes riziko, že Jax přijde o opatrovnictví Rokiina dědečka Franka (Shea Whigham), se hrdinka pokusí svou sestru najít ještě před zahájením slavnosti. 

O scénář a režii se postarala filmařka Erica Tremblay, která psala pro seriály jako Reservation Dogs (2021) a Dark Winds (2022). Spolu s ní na scénář pracovala i Miciana Alise.

Dále se se ve snímku objeví Ryan Begay, Audrey Wasilewski, Crystle Lightning, Tamara Podemski, Eric Parkinson a Jason Alan Smith.

Na službě Apple TV+ od 28. 6. 2024.