Vzpomínáte si na dětský fantasy román Letopisy dračích jezdců, o němž jsme vás nedávno informovali a vypadal jako kopie celosvětově úspěšného Eragona? Jestli ne, tak to vůbec nevadí. Dnes se totiž společně podíváme na další dračí fantasy, ale dospělé, kruté, plné intrik a s lehkou dávkou steampunku. Prostě na knihu, které by fanoušci série Píseň ledu a ohně měli dát šanci.

Přečtěte si také: Napůl člověk a napůl elf Jaevidem se stane vyvoleným dračím jezdcem ve fantasy románu Letopisy dračích jezdců

Jedná se o trilogii Draconis Memoria od skotského spisovatele Anthonyho Ryana (Stín krkavce, The Wolf's Call). Tu u nás od roku 2018 vydává brněnské nakladatelství HOST a u fanoušků fantasy sklízí velký úspěch. V této době máme k dispozici první dva díly s názvy Oheň probuzení a Legie plamenů. V půlce června/júna však můžeme konečně očekávat její úplné zakončení s podtitulem Říše popela, které nám přinese další dávku akce a epické finále.

Pokud jste o sérii ještě neslyšeli, ale chystáte se na ní, přeskočte raději následující 2 odstavce, abyste se vyvarovali spoilerům.

Krev draggů stovky let poháněla obrovský obchodní kovolodní syndikát. Chránili ho Krvožehnaní a hrstka vyvolených, která dokázala krev pít a disponovala tak děsivými schopnostmi. Nyní však hrozí, že to, co tento korporátní svět vyživovalo, způsobí jeho věčnou zkázu. Povstal totiž dragg nepředstavitelné síly a stojí v čele armády zvířat a lidí.

Hrdinové Claydon Torcreek, Lizanne Lethridgová a Corrick Hilemore operují v různých končinách světa. Nyní se však dokázali spojit dohromady, aby porazili Bílého dragga a armádu Zkažených, kterou vede. Lidstvo jako takové je ve smrtelném ohrožení. Ve válce s Bílým draggem se za svobodu platí jediným, ohněm a krví. Je však možné, že s pomocí starobylého vědění, revolučních technologií a nečekaných spojenců má lidstvo stále naději. Záchrana celého světa si však žádá své oběti.

Závěrečný díl Draconis Memoria s podtitulem Říše popela bude vycházet 15. června/júna 2020. K dispozici bude ve fyzickém vydání v pevných deskách, ale také v elektronické verzi.