Série Astonishing X-Men patří v současné době mezi nejoblíbenější komiksové série se známými Marvel mutanty v hlavní roli. Za úspěch bezpochyby může vyhlášený scénárista Joss Whedon, který má spoustu zkušeností z filmového průmyslu. Whedon totiž pracoval nejen na filmech Avengers, ale také na kultovních seriálech Buffy, přemožitelka upírů či Firefly.

O Whedonově sérii Astonishing X-Men jsme se na našem webu již jednou zmiňovali. Ke konci minulého roku totiž nakladatelství CREW vydávalo třetí svazek této série s podtitulem Rozervaní. Po celkem dlouhých sedmi měsících se tento oblíbený český vydavatel vrací zpět se čtvrtým svazkem s podtitulem Nezastavitelní, který čtenářům přinese epické finále série.

Přečtěte si také: Série Astonishing X-Men přichází se svým třetím dílem s podtitulem Rozervaní

„Po šokujících a ohromujících událostech poslední knihy se X-Meni vydávají do vesmíru, aby zachránili Zemi před hrozbou válečnické planety Breakworld. Tímto činem však možná sami naplňují osudové proroctví. Jedno je ale jisté. Až tohle skončí, nic nebude takové, jako bylo dřív. A myslíme to vážně!“

Kromě Josse Whedona na pozici scénáristy pracuje na této komiksové sérii vyhlášený kreslíř John Cassaday. Ten se za svou dlouho kariéru podílel na projektech od vydavatelství Dark Horse, DC Comics, Image Comics a Marvel. Mezi jeho nejznámější díla můžeme zařadit vybrané sešity ze sérií Planetary, Hellboy: Weird Tales či Captain America.

Čtvrtý svazek série Astonishing X-Men s českým překladem od Jiřího Pavlovského by měl u nás vyjít již 20. dubna/apríla 2021. Kniha bude obsahovat sešity Astonishing X-Men číslo 19–24 a Giant-Size Astonishing X-Men číslo 1