Nakladatelství Argo začalo rok 2021 ve velkém stylu. Nedávno vyšel poslední, čtvrtý díl legendárních Zpěvů Hyperionu od Dana Simmonse. Kromě Vzestupu Endymionu vyšel například lovecraftovský, hororový komiks od Alana Moora a Jacena Burrowse Neonomicon nebo nové komiksové zpracování Draculy od Brama Stokera. Argu prostě jede karta.

V nakladatelství přemýšlejí i dlouho dopředu, a tak se nebojí oznámit knihy, které vyjdou až v příštím roce, tedy v roce 2022. A nejedná se o jen tak ledajaké dílo. Zarputilí fanoušci fantastiky určitě zaregistrovali dílo kanadského autora Evana Wintera

Ten debutoval v roce 2017 svým fantasy dílem Rage of Dragons, který vydal na vlastní náklady. Román uspěl natolik, že o dva roky později začal svou tetralogii The Burnings (Rage of Dragons je její první díl) vydávat pod nakladatelstvím Orbit. V loňském roce dorazil druhý svazek The Fires of Vengeance, který je stejně úspěšný a kritiky dobře přijatý, jako tomu bylo u Rage of Dragons.

Na třetím díle pomalu Evan Winter pracuje, ale nakladatelství Argo již nyní oznámilo, že právě první dva již napsané díly vydá příští rok i u nás s překladem od Milana Pohla. Ten stojí za překlady převážné většiny knih ze světa Star Wars

A jak sérii vidí v samotném Argu?

"Série se stala jednou z nejúspěšnějších epických fantasy vydaných v posledních pěti letech. Pro lepší představu je popisována jako směs Gladiátora a Hry o trůny, těšit se tak můžete na krvavou, akční a přitom originální a nápaditou fantasy, kde není o intriky a zvraty nouze, vše navíc v krutých podmínkách světa inspirovaného africkou kulturou nemilosrdných bojovníků."

Sám jsem zvědavý, jaký úspěch bude mít Evan Winter a jeho sága The Burnings úspěch v naší kotlině. Vypadá to, že se ale máme rozhodně na co v příštím roce těšit.