Jak je tomu již zvykem, oblíbené a největší české komiksové nakladatelství CREW zveřejnilo na svých webových stránkách a Facebooku ediční plán na následující měsíc, kterým bude srpen/august. Tentokrát můžeme očekávat opravdovou nálož, ze které si vybere každý milovník komiksu či mangy. Vydávání je rozděleno do 4 různých vln. Tak si pojďme rovnou představit, na co se můžeme těšit.

První vlna je naplánovaná na 4. 8. a přinese nám celkem tři rozdílné komiksy. Začněme hned s titulem, který udělá radost všem fanouškům humorného fantasy. Prvním komiksem totiž bude nové barevné vydání oblíbené série Kůstek, respektive 5. díl s podtitulem Ostrozub, vládce východního pomezí. Pokud byste chtěli něco superhrdinského, není problém. Druhým titulem bude komiks Wolverine: Zrození z nové edice Legendy Marvel. Jak už název napovídá, v tomto díle se dozvíte zrození nejoblíbenějšího člena skupiny X-Men. Třetím a zároveň posledním grafickým dílem první vlny bude fantasy manga Útok titánů 23, která má i svou seriálovou anime adaptaci.

O týden později, 11. 8., vyjdou hned dva komiksy. Jelikož byl v první vlně titul z Marvel univerza, tentokrát by měli něco dostat i fanoušci DC Comics. A tak se i stane. Prvním komiksem ve druhé vlně bude 6. svazek superhrdinky Wonder Woman s podtitulem Děti bohů, který bude obsahovat sešity č. 31 - 37. Pokud nemusíte superhrdiny, nevadí, druhý komiks totiž udělá radost všem čtenářům detektivních příběhů. Na scénu se vrací moderní Sherlock z 21. století se svým 4. dílem s podtitulem Skandál v Belgrávii, který sice je od britských scénáristů, ale obsahuje kresbu ve stylu mangy. Jestli nevíte, o kterého Sherlocka jde, jedná se o komiksovou adaptaci seriálu s Benedictem Cumberbatchem.

Třetí vlna vydávání, která proběhne 18. 8., bude vskutku výjimečná a to díky druhému titulu. Teď však nepředbíhejme a představme si ten první. My Hero Academia je superhrdinská manga, o které jsme již jednou psali. Bylo to v dubnu/apríli tohoto roku, kdy jsme vás informovali o 4. dílu této příjemné mangy. Je tedy jasné, že tím prvním titulem pro tuto vlnu bude My Hero Academia 5 s podtitulem Počátek, kde se dozvíte, jak dopadnou poslední zápasy festivalu. Teď však následuje to nejlepší, co nás tento měsíc může vůbec čekat. Oblíbený scénárista Alejandro Jodorowsky se vrací s komiksem Metabaron. Ten rozvine příběh hrdiny metabarona, kterého můžete znát z komiksů Incal a Kasta metabaronů.

Přečtěte si také: CR(E)Wavá nálož nové Mangy

A tím se pomalu dostáváme k posledním třem titulům, které vyjdou během čtvrté vlny, blíže řečeno 25. srpna/augusta. Tu otevře nejoblíbenější zombie série Živí mrtví svým 32. svazkem s podtitulem Odpočívej v pokoji. Následně si přijdou na své opět fanoušci Marvelu, protože v této vlně taktéž vyjde svazek Thor 2: Válka říší se blíží. Celý ediční plán pro měsíc srpen/august ukončíme životním příběhem Naho, který bude pokračovat v manze s názvem Orange 2. Ta spadá do velmi krátké série, takže nezatíží vaši peněženku. První díl této mangy vyšel 16. června/júna a informovali jsme vás o něm v samostatném článku.

Přečtěte si také: Životní příběh o přátelství, nápravě životních chyb a lásce? To je první díl nové mangy s názvem Orange

Tak to je z edičního plánu vše. Pokud vás nějaký komiks zaujal, ale chybí vám bližší informace, nezoufejte. O jednotlivých titulech vás budeme blíže informovat, až se bude blížit jejich datum vydání.