Pamatujete na zhýčkaného afrického prince, který se v roce 1988 vydal do Ameriky, aby tam našel svou nevěstu? Nejen do této role se Eddie Murphy coby král komediálního žánru po 30 letech vrací. Sequel romantické komedie Cesta do Ameriky (v originále Coming to America) se nedávno představil v oficiálním traileru od Amazonu.

Král Akeem, dříve sebevědomý princ Zamundy, po sobě během poslední návštěvy bohaté západní společnosti zanechal víc, než původně zamýšlel. Nyní se vrací zpět do Ameriky, kde kdysi zažil neobyčejné dobrodružství, neboť zjistil, že někde v rušných ulicích New Yorku už několik let vyrůstá jeho syn. Je tedy načase, aby si po tak dlouhém odloučení začal budovat vztah se svým potomkem, o kterém donedávna neměl ani potuchy.

Přečtěte si také: Sci-fi horor Cloverfield se po více než deseti letech dočká přímého pokračování

Pochopitelně ale nehodlá své otcovské povinnosti plnit ve Spojených státech. Proto svého syna i s jeho matkou vezme s sebou do Zamundy jakožto právoplatného dědice trůnu. Tam na mladého prince čeká nejen palác, ale také tři sestry, služebnictvo a povinnosti členů královské pokrevní linie. Sloučit divoký velkoměstský způsob života s realitou fiktivní africké říše však nebude tak snadné, jak se na první pohled zdálo.

To ostatně dokazují ukázky z komediálního snímku Coming 2 America pocházejícího z dílny Paramount Pictures, jenž se objeví na kartě Amazon Prime Video přesně 5. března 2021. Diváci se tak mohou těšit na vlnu zábavy, které budou vedle hlavního představitele vévodit také Arsenio Hall, John Amos nebo Shari Headley.