Amazon nám už za tři týdny nadělí vánoční komedii jménem Candy Cane Lane, ve které se v hlavní roli objeví evidentně nestárnoucí Eddie Murphy. Venku už máme i plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Z filmu žádné veledílo patrně nebude, ale na nějaký ten víkend během předvánočního období by mohl být ideální. Hlavní děj se bude točit kolem rodiny Chrise Carvera (Murphy), který je odhodlán vyhrát každoroční soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu ve čtvrti. Následně se střetne s jakousi podivnou ženou jménem Pepper (Jillian Bell), která se považuje za vánočního skřítka. Chris proto vysloví přání, díky kterému by měl větší šance na výhru, ovšem netuší, že Pepper nemá zrovna nejlepší úmysly. 

Následně tak sešle vánoční kouzlo, kvůli kterému začne jejich město ohrožovat zástup nejrůznějších podivných bytostí. Na Chrise, jeho ženu Carol (Tracee Ellis Ross) a jejich tři děti nyní čeká zběsilý závod s časem, během něhož musí nějaký způsobem zlomit kouzelnou kletbu, aby mohli zachránit Vánoce.

Režisér Reginald Hudlin uvedl, že natočení vánočního filmu bylo vždy jeho velkým snem. Zároveň ale chtěl natočit něco originálního a překvapujícího, v rámci toho prohlásil, že ve snímku se podle všeho nacházejí i lekačky, automobilové honičky a i nějaké kung-fu sekvence. No, spíše se bojíme, že to nakonec bude jedna velká a chaotická slátanina, ale holt se necháme překvapit. 

Hudlin už s Murphym natočil romantickou komedii Bumerang (1992). Dále zrežíroval filmy jako Velký švindl (1996), Marshall (2017) a Safety (2020). Scénář zpracoval Kelly Younger (Muppets Haunted Mansion).

Dále se ve snímku objeví herci jako Nick Offerman, Riki Lindhome, Timothy Simons, Ken Marino, Catherine Dent, Jillian Bell, Nancy Lenehan, Danielle Pinnock, Amy Johnston, Anjelah Johnson-Reyes, Lombardo Boyar a James DuMont.

Na službě Amazon Prime Video bude snímek premiérovat 1. 12. 2023.