Režisér Antoine Fuqua má momentálně plné ruce práce s výrobou životopisného filmu Michael, který si posvítí na život popové legendy Michaela Jacksona. Server Deadline ale nedávno odhalil, na který projekt se filmař vrhne příště, ovšem tentokrát zřejmě pouze v roli producenta.

Režisér a jeho firma Hill District Media vdechnou život dystopické young adult fantasy jménem Sky’s End, která bude filmovou adaptací stejnojmenné knižní předlohy od Marca J. Gregsona. Kniha vyšla na začátku letošního roku, přičemž by se mělo jednat o první díl chystané trilogie jménem Above the Black.

Následné pokračování ponese název Among Serpents, to by mělo vyjít na začátku roku 2025, závěr trilogie s titulem Downfall pak dorazí o rok později. 

Příběh se bude odehrávat ve světě, v němž civilizace přežívá na ostrovech, co se vznáší nad černými a toxickými mraky. Hlavním hrdinou se stává šestnáctiletý chlapec Conrad, který je po smrti své matky odhodlán zachránit svou sestru ze spárů svého vraždícího strýce poté, co se odmítne stát se jeho následovníkem.

Následně vstoupí ke spolku nebezpečných Lovců, u kterých podstoupí náročný trénink, v rámci něhož bude čelit nejenom manipulativním vrstevníkům, ale také brutální závěrečné zkoušce. Do toho všeho se k němu dostanou zvěsti o povstání.

Podle samotného autora kniha připomíná mix Hunger Games, Rudého úsvitu a Attack on Titan, který se odehrává v oblacích mezi obřími ocelovými monstry. 

Gregson se každopádně na adaptaci svého bestselleru velice těší. Otázkou však zůstává, kdo nakonec snímek vlastně zrežíruje. Nakonec by to klidně mohl být i sám Fuqua, ale kdo ví, zda na výrobu snímku bude mít kvůli svému Michaelovi čas. Chystaná adaptace zatím nemá stanovené datum premiéry.