Už nějaký čas je v přípravě film jménem Michael, který si posvítí na životní cestu krále popu Michaela Jacksona. A nyní konečně také víme, kdy přesně k nám vlastně snímek dorazí. Michael bude premiérovat 18. 4. 2025, u nás zřejmě tradičně o den dříve.

Pokud jste četli náš předchozí článek o Vymítači ďábla, tak možná víte, že právě toto datum původně patřilo hororu The Exorcist: Deciever. Studio Universal, které na snímek Michael vlastní mezinárodní distribuční práva, se ale rozhodlo horor odložit na neurčito, na jeho místo tak následně dosadilo chystaný životopisný film o slavném zpěvákovi. Jak už nějakou dobu víme, krále popu si ve snímku zahraje zpěvákův synovec Jaafar Jackson. 

Co se nějakého prvního traileru týče, tak vzhledem k datu premiéry bychom se ho odhadem mohli dočkat někdy ke konci letošního roku, ale to ještě uvidíme.

Film by se měl zaměřit nejenom na Jacksonovu zpěváckou kariéru, ale i na různé důležité etapy v jeho osobním životě. V rámci toho režisér Antoine Fuqua uvedl, že snímek se nebude bát prozkoumat i zpěvákovu temnější a kontroverznější stránku. V minulém roce také prohlásil, že na základě faktů, které jsou k dispozici, se divákům pokusí ukázat nejenom to dobré, ale i to ,,zlé a ošklivé".

Fuqua má za sebou snímky jako Training Day (2001), Král Artuš (2004), Equalizer (2014) a Osvobození (2022).

Scénář filmu si vzal na starost John Logan, který v minulosti pracoval na známých snímcích jako Gladiátor (2000), Poslední samuraj (2003), Skyfall (2012) a Spectre (2015).