Už na konci letošního léta by měla začít produkce druhé části filmové adaptace legendární Duny, kterou opět natočí talentovaný kanadský filmař Denis Villeneuve. A je samozřejmě jasné, že další část příběhu představí zcela nové postavy. Jednou z nich bude i princezna Irulan Corrino, nejstarší dcera císaře Shaddama Corrina IV., který je vládcem celého vesmírného impéria. Ve filmové adaptaci z roku 1984 od Davida Lynche ji ztvárnila Virginia Madsen. A jak se zdá, tvůrci už mají vyhlídnutou herečku, která by měla princeznu ztvárnit v novodobé verzi. Tou by měla být sympatická Florence Pugh, která údajně o roli zatím jedná. 

Mladá britská herečka momentálně zažívá vyloženě zlatou dobu. Ve filmech působí už od roku 2014, ale její herecká kariéra se na plné perdy rozjela až na konci minulého desetiletí. Zásadní se tak pro ni stal rok 2019, kdy se objevila v komediálním dramatu Souboj s rodinou, následně v hororu Slunovrat, jenž zrežíroval Ari Aster, a především v nové filmové adaptaci Malých žen, za který byla dokonce nominována na Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. Fanoušci marvelovek ji ale možná budou nejlépe znát za její roli Yeleny Belové, kterou ztvárnila jak v sólovce Black Widow, tak i v seriálu Hawkeye z minulého roku. V budoucnu si navíc zahraje jednu z předních rolích v Oppenheimerovi, novém filmu Christophera Nolana, který bude pojednávat o tvůrci atomové bomby. 

Pokud je tato informace pravdivá, tak Pugh a Timothée Chalamet by si opět mohli zahrát spolu v jednom filmu. Oba dva se už totiž objevili ve výše zmíněných Malých ženách. Přítomnost herečky by každopádně byla určitě vítána. V průběhu své kariéry už několikrát dokázala, že se jí daří účinkovat v komediích, historických dramatech, hororech a akčňácích. Do druhého dílu filmové Duny se každopádně také vrátí herci jako Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Dave Bautista a Josh Brolin.

Oficiální premiéra je stanovená na 19. 10. 2023.