Mnozí věděli, že to byla ve výsledku pouhá otázka času. I tak ale hodně fanoušků nervózně přešlapovalo na místě, protože představa, že by se nedočkali druhého dílu filmové Duny, byla hrůzostrašná. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Studio Legendary Pictures totiž konečně oznámilo, že druhý díl filmové adaptace slavného románu Franka Herberta, který momentálně opět nabírá na popularitě, dostal zelenou. Film totiž zatím vydělal celosvětově krásných 223 milionů dolarů, což mu zajistilo, že režisér Denis Villeneuve natočí i druhý díl, který zadaptuje druhou půlku příběhu knižní předlohy.

Villeneuve původně žádnou pauzu mezi oběma díly dělat nechtěl, protože je plánoval natočit oba dva najednou. Podobně to například udělal i Peter Jackson s Pánem prstenů. Nakonec však musel od tohoto plánu vycouvat, přičemž se rozhodlo, že druhý díl natočí pouze v případě komerčního úspěchu toho prvního. A přesně k němu také nakonec došlo. I přestože film oficiálně spadá pod studio Warner Bros., ve výsledku mohlo dát druhému dílo zelenou pouze studio Legendary Pictures, které k filmu drží vlastnická filmová práva. Studio však přednedávnem na svém oficiálním Twitteru s radostí oznámilo, že druhý díl je na cestě. Protože to vše byl pouhý začátek… 

Datum premiéry druhého dílu je stanovený na 20. 10. 2023. Zrežíruje ho opět Villeneuve, přičemž se do něho vrátí řada pardálu z hvězdného obsazení prvního dílu. O hudbu by se měl opět postarat legendární Hans Zimmer, který svou radost z ohlášení pokračování vyjádřil na svém facebookovém profilu. ,,Díky bohu, že mi ještě zbyla nějaká hudba,“ píše v příspěvku skladatel. První část Duny je zatím nejen úspěchem komerčním, ale i kritickým. Film sklízí z velké části primárně dobré recenze, což i přispělo k tomu, aby byla druhá část nakonec schválena. Už jste na Duně byli v kinech? Co na ni říkáte?