Minulý pátek přisvištěl do amerických kin druhý díl filmové adaptace o Sonicovi. A už teď je jasné, že se bude jednat o jeden z nejúspěšnějších filmů na motivy videohry, co kdy vzniknul. Ježek Sonic 2 totiž přes víkend vydělal pro domácí box office pohádkových 71 milionů dolarů, čímž si s pohodou strčil do kapsy díl první, který zas během víkendu vydělal 58 milionů. Díky tomuto výdělku měl tak druhý díl vůbec nejlepší zahajovací víkend ze všech videoherních filmů v historii. Celosvětově film vydělal už přes 142 milionů, čímž už také překonal svůj původní rozpočet, který činil 90 milionů. Film se navíc dočkal i mnoha pozitivních reakcí, tudíž studio Paramount může rozhodně začít otevírat šampaňské. 

Morbius se umístil na druhém místě s výdělkem 10,2 milionu dolarů, ale zároveň také zaznamenal drastický pokles až o 74% od svého úvodního víkendu. Jak se zdá, návštěvnost filmu v kinech už konečně dohnal vliv mnohých negativních reakcí. Po téměř dvou týdnech tak krvelačný Morbius vydělal přes 126 milionů dolarů, čímž ovšem i tak překonal svůj původní rozpočet. Minulý pátek měl v USA premiéru také nový akčňák Michaela Baye jménem Ambulance, kterému se však v kinech zatím příliš nevede. Film zatím celosvětově vydělal pouhých 31 milionů dolarů. Svůj původní rozpočet sice nakonec asi překoná, ale o žádný hit roku se určitě jednat nebude. Je to poměrně škoda, protože film si kritici i diváci jinak poměrně vychvalují. 

Parádní počáteční úspěch druhého dílu Sonica jenom potvrzuje, že studia Paramount a SEGA se s touto značkou rozhodně vydaly tou správnou cestou, přičemž v ní budou stoprocentně pokračovat. Těšit se tak můžeme nejenom na třetí díl, ale i na seriál, který se zaměří na ježuru Knucklese (Idris Elba).

Už jste na druhém Sonicovi byli v kině?