V roce 2013 jsme se dočkali vcelku zábavné historické fantasy z feudálního Japonska 18. století, která nesla název 47 róninů. Film však bohužel příliš velký úspěch věru neslavil. Nejenže ho kritici ze všech stran bombardovali negativními hodnoceními, ale navíc se jednalo i o komerční propadák. Film měl rozpočet 175 milionů dolarů, ale celosvětově vydělal jen necelých 152 milionů. Tím se mu zavřeli dveře k dalšímu přímému pokračování, které původní tvůrci plánovali. Před pár lety se ale studio Universal rozhodlo dát celé netradiční samurajské podívané ještě jednu šanci. Proto se následně začalo pracovat na nepřímém pokračování, které by se však od dřívějšího dílu mělo v mnoha věcech výrazně lišit. Onoho pokračování se patrně dočkáme už příští rok. A konečně také známe jeho oficiální název: Blade of The 47 Ronin.

Pokud však čekáte, že se opět vrátíme do Japonska na začátku 18. století, tak jste na omylu. Blade of The 47 Ronin se totiž má odehrávat v moderní době 21. století, kde se ze samurajů stala tajná organizace, která bojuje proti zlým silám. Keanu Reeves, který ztvárnil hlavního hrdinu v prvním díle, se tudíž stoprocentně nevrátí. Celý děj se taktéž bude odehrávat v Maďarsku, ve kterém teprve před několika dny skončila produkce. Původně se mělo natáčet v Thajsku, ovšem kvůli propuknutí epidemie koronaviru se musely plány narychlo změnit. Nakonec se tudíž tvůrci rozhodli, že se bude natáčet ve východní Evropě. O samotném ději zatím nic nevíme, ale můžeme očekávat, že to bude primárně ženský příběh. Hlavní hrdinská skupinka by se měla skládat z hrdinek jménem Luna, Onami, Aya a Mai, které budou bojovat po boku rónina Rea, aby naplnily jakési proroctví. 

O režii filmu se postaral Ron Yuan, který se primárně věnuje spíše herectví. Tak uvidíme, jak si s tím poradí. Hlavní roli ztvární Anna Akana, americká herečka a youtube celebrita s téměř třemi miliony odběrateli, která se zabývá především lifestylem. Dále se ve filmu dočkáme jmen jako Teresa Ting, Mike Moh, Dustin Nguyen a Chris Pang. Premiéra filmu zatím nebyla stanovená, ale očekává se, že to bude někdy během roku 2022.