Ve čtvrtek 28. ledna/januára 2021 jsme vám přinesli článek o sedmém románu ze série Warhammer 40 000 – Horovo kacířství, jenž byl vydán nakladatelstvím Polaris v ten samý den. Nebyla to však jediná kniha ze světa Warhammer 40 000, která v tomto týdnu vyšla. O den později se svého rozšíření v podobě nového vydání dočkal i devítidílný románový cyklus Warhammer 40 000 – Gauntovi duchové od Dana Abnetta (Aquaman, Warhammer).

Série Gauntovi duchové se opět věnuje Impériu. To však není na vrcholu, ale na samém pokraji vyhynutí. Celogalaktické Impérium drží nad vodou skvělé vojenské jednotky a imperiální komisař Gaunt, který v Chaosem prolezlé soustavě Sabbat vede svoje muže v boji. Celý cyklus pojednává o brutálních válkách, velké ctižádosti, zradě a cti.

První román s podtitulem První a jediní vydalo české nakladatelství Polaris již v roce 2007. Až do roku 2013, kdy se na stáncích objevil sedmý díl v sérii, Polaris udržoval u vydání jednotný design. Ten byl však z nějakého důvodu změněn u osmého dílu. Minulý rok se tedy vydavatelství rozhodlo začít vydávat celou sérii odznovu v novém designu. A právě tento týden se do obchodů podívá druhý díl s podtitulem Stvořitel duchů.

„Imperiální ozbrojené síly na Sabbatiných světech začaly mohutnou protiofenzivu proti temným vojskům Chaosu. Pro komisaře Ibrama Gaunta a jeho První a jediné je to začátek bitvy, která je může přinutit obětovat nejenom svoje životy, ale i duše.“

Nové vydání druhého dílu cyklu Warhammer 40 000 – Gauntovi duchové s podtitulem Stvořitel duchů vyšlo v pátek 29. ledna/januára 2021. K dostání je ve fyzickém vydání s brožovanou vazbou nebo v elektronické verzi